Під Києвом в Славутичі приватна котельня будується не лише не за європейськими принципами, але й взагалі, за принципами бандитської влади часів Януковича. Про це йдеться у статті «Колишніх регіоналів не буває».

Як повідомляє видання, об’єкт будує колишній високопосадовець із податківців Януковича Руслан Щава, а підтримує його секретар міськради Славутича Володимир Борисов, котрий «за сумісництвом» очолює місцевий осередок «Опоблоку», а до цього був впливовим діячем «Партії регіонів», як повідомляє from.ua.

Крім того, за даними журналістів, це незаконне будівництво активно лобіюється місцевим криміналітетом – братами Хачатрянами та Олегом Копичем, котрих пов’язують з торгівлею наркотиками. Саме ці особи проходили і у справі про збройний напад на депутата Славутицької міськради.

За оцінками ЗМІ, будівництво котельні – намагання легалізувати брудні кошти, які були накопичені Щавою за час його роботи в податковій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Гроші, що проходять через забудовника - ТОВ «Наше тепло», що вже та ще будуть витрачені, відмиватимуться всіма можливими і неможливими шляхами – від фіктивних фірм-інвесторів, до одноденних фондів. Тобто із цим «забудовником» все більш-менш зрозуміло», - зазначається в статті.

Також журналісти повідомляють, що, як не дивно, але політичні нібито протиріччя між «Опоблоком» та БЮТ на загальному рівні, абсолютно мирно уживаються разом, коли справа стосується кримінальних заробітків у Славутичі. Справа в тому, що вищезгадана трійка кримінальних авторитетів – брати Хачатрян та Олег Копич, контролюють славутицький осередок БЮТ.

«Як їм це вдається – то вже інше питання. А наразі маємо таку собі «широку коаліцію» місцевого розливу з абсолютно чітким та яскраво вираженим «букетом» криміналу. До речі, Олег Копич вже є фігурантом кримінальної справи з відмивання чиновниками мільйонів гривень на енергопостачанні до дитсадків. А від людини, котра наживається на благоустрої для дітей – можна очікувати чого завгодно», - зазначається в публікації.

Стало також відомо, що на сьогодні майже збудована котельня досі не має дозволу на початок будівельних робіт, оформлення землевідведення не завершене, і, як вдалося з’ясувати журналістам, нормальної проектної документації на об’єкт теж немає.

Як нагадується в матеріалі, Борисов, перебуваючи на громадській посаді, знаходиться під ретельним та пильним поглядом всіляких антикорупційних органів, правоохоронців та громадських активістів, «але ж звичка збагачуватися за чужий рахунок та жити на широку ногу – нікуди не поділася».

А мотиви збагачення Борисова ясні, як білий день – отримання особистої вигоди за лобіювання протизаконної забудови, та приціл «стабільне» на майбутнє у відмиванні коштів платників за комунальні послуги, підім’явши під себе всі шляхи з виробництва тепла.

«А разом із тим добудувати свій котедж та змінити «неприглядну» КІА Ceed на більш респектабельну автівку, згідно зі статусом. Бо ж «пацани не зрозуміють», - зазначається в статті.