На Мюнхенській конференції з безпеки, яка в цьому році проходить з 15 по 17 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що до врегулювання ситуації на Донбасі нам іще дуже далеко.

Вона висловилась про те, що дві держави - Україна і Росія - намагались врегулювати конфлікт, проте поки що нічого не вдалося. І потрібно обов'язково продовжувати прикладати зусилля.

Також Ангела Меркель заявила про свою підтримку щодо санкцій Євросоюзу проти Росії і що вони мають бути узгоджені з Україною. Мова йшла про пакет "Азовських санкцій" за напад Росії на українські кораблі, а також захоплення їх у полон.

Раніше ми писали, що Порошенко анонсував кілометровий список санкцій для Росії: азовський пакет. Якщо Росія не визволить з полону українських моряків, найближчим часом будуть вводитися нові санкції. Таку заяву зробив український президент Петро Порошенко під час брифінгу в Мюнхені після зустрічі з генсекретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Порошенко заявив, що сьогодні проект по санкціям складає 124 сторінки.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, що прокурори обрали термін для скандального Манафорта. Спецпрокурор Роберт Мюллер рекомендував від 19 до 24 років ув'язнення для екс-глави передвиборної кампанії президента США Пола Манафорта за вісім фінансових злочинів. Про це повідомляє CNN.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко подасть заяву на вступ до ЄС: дату пересунули під вибори. Заяву про вступ України до Європейського Союзу у 2023 році, пообіцяв подати нині діючий президент Петро Порошенко. Крім того, Порошенко наголосив, що підпише ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції, щодо "стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Євросоюзі і в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на наступному тижні".

Також "Знай.ua" писав, що президент Петро Порошенко побував у Верховній Раді. Він виступив з трибуни парламенту перед голосуванням за зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО і ЄС.