Німеччина офіційно запрошує на роботу працівників з "третіх країн".

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що німецька влада буде рада приїзду працівників з країн, які не входять до Європейського союзу.

Відомо, що лібералізувати ринок праці вирішили німецькі политики, через втрату власного трудового капіталу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу працедавці, оцінюючи фактично прийнятий документ наголошують, що він викличе справжню трудову революцію та відкриє двері перед кваліфікованими працівниками з "третіх" країн.

Наразі вже відомо, що законопроект стосуватиметься представників різних галузей. У тому числі від важкої промисловості до айтишників та електриків. Проте для того щоб працевлаштуватись у країні повинні будуть підтвердити професійну кваліфікацію та знання мови.

У разі успіху вони зможуть запросити спеціальну візу, приїхати до країни й півроку вже на місці - шукати роботу.

"Німеччина тільки виграє від того, що до нас на роботу приїздять фахівці з інших країн ЄС. Але для економічного зростання нам потрібні й кадри з держав, що поза межами Європейського Союзу", - говорить Хубертус Хайль, міністр праці Німеччини.

Крім того німецька влада наголосила, що країні необхідні працівники, які приїдуть та будуть відразу ж працювати, а не ставати у черзі на виплату безробіття.

"Ми не хочемо імміграції в соціальну систему. Ми хочемо, щоб люди приїжджали й заповнювали робочі місця, а не ставали в чергу за виплатами з безробіття", - говорить Хорст Зеехофер, міністр внутрішніх справ Німеччини.

Разом з тим варто відзначити, що у 2018 році протягом перших шести місяців рівень прибутків, котрі отримали українці за кордоном, збільшився на 43%, однак темпи приросту трудових мігрантів сповільнюються. Принаймні, так звітують в НБУ.

"Обсяг зарплати, отриманої українцями за кордоном, збільшився на 43% в порівнянні з попереднім роком. Однак в 2018 році темпи приросту кількості трудових мігрантів з України сповільнюються, зокрема через насичення ринку Польщі", - йдеться у повідомленні.

За даними НБУ, трудова міграція нібито скоротилася, але практично одразу після спрощення процедури працевлаштування українців в європейських країнах кількість працівників може істотно зрости.

"У майбутньому спрощення процедур для працевлаштування іноземців в європейських країнах може дати новий поштовх для посилення трудової міграції з України в Європу через разючої різниці в рівнях зарплат", - додали в Нацбанку.

Нагадаємо, переселенці зізналися, чи повернуться вони на Донбас і в Крим.

Як повідомляв "Знай.ua", Польща у паніці запропонувала українцям райські умови.

Також "Знай.ua" писав, чому в українців такі низькі зарплати.

Чим загрожує масова трудова міграція - спеціаліст ринку праці Катерина Криворученко