Українські заробітчани активно перебираються до одного з найдорожчих міст у світі - Париж.

Цю інформацію повідомляє "Политека".

Найчастіше чоловіки у Франції йдуть працювати на будівництво, а жінки - нянями або прибиральницями. Наталія, яка мешкає в Парижі вже другий рік, розповіла, що українцям це теж непогано вдається:

"Наші чоловіки у Франції працюють на будівництві, ремонтних роботах, в день отримують від 50 євро. Жінки частіше отримують погодинну оплату — від 8 євро на годину".

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Наголошується, що серед українських заробітчан зустрічаються і ті, хто працює перукарями, манікюрницями, фотографами.

Варто відзначити, що Париж, дійсно, дороге місто. Квартира тут коштує близько 16 000 гривень на місяць (і це в найгірших районах далеко від центру або ж зовсім невелике житло).

В Парижі є навіть квартири загальною площею 9 квадратних метрів, і це вже з кухнею, душем і туалетом. Місячний проїзд на всі види транспорту коштує 2250 грн, а одноразовий квиток — 64 грн.

"Якщо говорити про продукти харчування, то масло можна купити і за 1 євро. Помідори в середньому коштують від 48 до 64 гривень, яблука до 96 гривень". розповідає Наталя

Також жінка зазначила, що іноді буває дешевше придбати вже готове французьке блюдо, ніж приготувати борщ.

Нагадаємо, чергова повчальна історія для українців, які вирішують поїхати на заробітки у Польщу. Не краща ідея для тих, хто не має досвіду виїзду на роботу за кордон і надійних зв'язків. Ще дев'ять осіб потрапило в рабство на чужині, передає Telegram-канал "Жадібний Петя".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", держава позіхає – заробітчани процвітають. У Львівській області Служба Безпеки України викрила велику аферу заробітчан.

Також раніше "Знай.uа" писав, що українським заробітчанам в Чехії будуть платити по-новому. Національний банк Чехії вирішив ввести восени 2018 року в обіг нові купюри двох номіналів – 100 і 200 крон, повідомляє Нацбанк України у телеграмі №50-0007/60040.