38% внутрішньо переміщених осіб не планують повертатися у Донецьку та Луганську області після закінчення війни, а також на півострів Крим.

Про це повідомляють ЗМІ.

Також відомо, що величезна частина вимушених переселенців, які "осіли" на території Київської, Чернігівської, Волинської та Чернівецької областей взагалі не планують повертатись на Донбас.

Проведене дослідження чітко показує, що кількість людей, які планують повернутись на Донбас після закінчення війни постійно зменшується. У вересні 2017 таких було 32%, у вересні 2018 — 25%.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також у межах дослідження переселенців запитали, чи планують вони виїжджати з України в умовах трудової міграції. Зокрема, мають намір виїхати за кордон — 5%.

Разом з тим варто відзначити, що уряд буде надавати малозабезпеченим українцям кредити на відкриття своєї справи.

Мінсоцполітики підготувало законопроект на основі пілотного проекту "Рука допомоги" за підтримки Світового банку. "Рука допомоги" вже допомагала у працевлаштуванні, відкритті власної справи малозабезпеченим семям і внутрішньо переміщеним особам.

Проект відрізняється від попередніх тим, що він не надає "живі кошти". Українцям пропонується поворотна фінансова допомога під 0% (мікрокредит) на обладнання та матеріали для старту бізнесу. Ідея полягає в тому, щоб людина розробила бізнес-план, а уряд придбав необхідне обладнання та матеріали.

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 грудня 243 людини в пілотних регіонах вже захистили бізнес-плани, а 213 з них отримали фіндопомогу, і ще 30 чекають її отримання в найближчим часом.

Крім того варто відзначити, що до виборів президента в Україні лишається менше, ніж півроку, тому багато хто замислюється над тим, який президент потрібен державі, аби повернути мир та нарешті досягти економічного зростання.

На думку відомого блогера, юриста Михайла Шнайдера, яскравий приклад мудрого лідера – 40-й президент США, Рональд Рейган, людина, якій вдалося змінити хід історії.

"Успішний спортсмен, талановитий актор і телеведучий, геніальний політик. про таких людей кажуть - Self-Made Man. І він справді всього досягнув сам. Рейган виходець з бідної сім'ї, і тільки завдяки своїй цілеспрямованості і залізній силі волі, він зміг досягти таких висот. Рональд починав свою кар'єру з посади радіоведучого в провінційному містечку, а завершив на посаді керівника наймогутнішої держави на планеті. За час президентства Рейгана: істотно знизився рівень інфляції, зменшилося безробіття, були знижені податки, рівень внутрішнього валового продукту показував щорічне зростання", - зазначив він на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, українцям пояснили, для чого ліквідували Захарченка.

Як повідомляв "Знай.ua", соціальні міфи та непроста реальність вимушених переселенців.

Також "Знай.ua" писав, що "Сибіряк" з Росії повстав проти Путіна.

Жити по-новому: як переселенці з Донбасу започатковують власний бізнес