Текст відповідного звернення опублікував на своїй сторінці ФБ прес-секретар сина Януковича Олександра Юрій Кірасир, пишуть Українські Новини.

У своєму зверненні Янукович назвав криваві події 2014 року "державним переворотом", який, на його думку, призвів до занепаду України. "Замість економічного дива народу показують дешевий фокус за кредитні кошти. Всередині мильної бульбашки – сувора правда: підприємства зруйновано, ринки збуту продукції втрачені, українці масово виїжджають на заробітки в інші країни, щоб врятувати себе від жебрацького існування за межею бідності", - пише він.

При цьому, за словами Януковича, вигоду від такої ситуації отримали конкретні політики. "Правоохоронці і мітингувальники були холоднокровно вбиті тими, хто має нахабство кожен рік обіймати родичів загиблих... Нова влада зрослася з злочинністю і зробила Україну небезпечною для життя і бізнесу. Журналісти та громадські активісти піддаються цькуванню і фізичному знищенню. Проти представників опозиції і колишньої влади в хід йдуть методи політичного переслідування і терору", - вважає екс-президент.

Янукович окремо зупинився на фігурі чинного президента Петра Порошенка, закликавши населення не піддаватися на очікувані на виборах підкуп і фальсифікації з боку його команди. При цьому, він вважає, що рано чи пізно оцінку діям цього президента дасть міжнародний трибунал у Гаазі.

"Петро Порошенко був одним з тих, хто всі ці п'ять років активно підтримував розпалювання ненависті між українцями і їх знищення один одного заради власного політичного виживання. Протягом свого президентства він брехав усім – українському народові, іноземним партнерам. Він брехав про швидке світі, про економіку, про майбутнє нашої країни. Він брехав про себе і своїх почуттях до українців, на камери умиваючись крокодилячими сльозами. Заради швидкої наживи Порошенко навіть пішов на одне з найстрашніших своїх злочинів – посягнув на свободу віросповідання і використовував питання віри для своєї політичної вигоди", - стверджує Янукович.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

На закінчення, екс-президент висловив думку, що українці зможуть "покласти кінець антинародній політиці", а також впевненість у відновленні в Україні світу.