Колишній президент-втікач Віктор Янукович, який знаходиться в РФ, написав лист українцям. Текст листа опубліковано на сторінці прес-секретаря Януковича-молодшого в Facebook.

У листі Янукович назвав криваві події 2014 року "державним переворотом", який, за його словами, привів до того, що Україна в занепаді.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

"Замість економічного дива народу показують дешевий фокус за кредитні кошти. Всередині мильної бульбашки – сувора правда: підприємства зруйновано, ринки збуту продукції втрачені, українці масово виїжджають на заробітки в інші країни, щоб врятувати себе від жебрацького існування за межею бідності", – пише Янукович.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При цьому, за його словами, вигода від цього була отримана конкретними політиками.

"Правоохоронці і мітингувальники були холоднокровно вбиті тими, хто має нахабство кожен рік обіймати родичів загиблих… Нова влада зрослася з злочинністю і зробила Україну небезпечною для життя і бізнесу. Журналісти та громадські активісти піддаються цькуванню і фізичним знищенням. Проти представників опозиції і колишньої влади в хід йдуть методи політичного переслідування і терору", – пише побіжний президент.

Окремо він висловився про Порошенка і закликав людей не піддаватися на "очікувані на виборах підкуп і фальсифікації з боку його команди".

За його словами, Порошенко буде приготований Гаазький трибунал.

"Петро Порошенко був одним з тих, хто всі ці п'ять років активно підтримував розпалювання ненависті між українцями і їх знищенням один одного заради власного політичного виживання. Протягом свого президентства він брехав усім – українському народові, іноземним партнерам. Він брехав про швидий мир, про економіку, про майбутнє нашої країни. Він брехав про себе і своїх почуттях до українців, на камери умиваючись крокодилячими сльозами. Заради швидкої наживи Порошенко навіть пішов на один з найстрашніших своїх злочинів – посягнув на свободу віросповідання і використовував питання віри для своєї політичної вигоди", – пише екс-президент.

У висновку колишній гарант висловлює думку, що українці можуть "покласти кінець антинародній політиці", а також впевненість у відновленні в Україні світу.

Нагадаємо, У складі ЦВК більшість людей Порошенка

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Гордон оцінив шанси Зеленського на перемогу: земля пухом Януковичу

Також Знай.ua" писав про те, що День героїв Небесної Сотні: кривавий злочин "Беркута" і прощання з активістами Майдану