Перший президент незалежної України Леонід Кравчук розповів, що не має пенсії президента, а отримує лише депутатську в розмірі 18 тис. грн.

"А немає у мене президентської пенсії! Я отримую депутатську пенсію в 18 тис. грн, але це сором і ганьба, що немає президентської", — скаржиться колишній президент.

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

А також сказав, що "взяв на руки цю державу, а йому не можуть призначити зміст навіть у 5 грн". "Прикро, що є люди, які зробили для країни сущі дрібниці, а у них пенсії в 100 або 200 тис.", - говорить Кравчук.

Варто нагадати, що Перший президент України Леонід Кравчук зробив ряд гострих політичних заяв в ефірі каналу «Росія 1», сказавши, що Донбас вже ніколи не буде таким, як раніше: «Вони будуть вимагати більше свободи, прав і незалежності. Слухайте, там інша країна, за чотири роки там вже діти виросли, вони по - іншому в школах навчаються. І ми думаємо, що вони завтра увійдуть в Україну і будуть жити так само. Не будуть. Треба думати, що ми можемо поступитися, не поступившись територіями і суверенітетом. Я маю на увазі форму правління, права і свободи. Я не засуджую їх за це, адже питання полягає в тому, чи буде Донбас у складі України, або не буде. Я підкреслюю твердо: це не стосується суверенітету і незалежності України, все інше ми можемо шукати і обговорювати».

Популярні новини зараз
Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе
Показати ще

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

Леонід Кравчук зазначив, що якщо одна сторона буде поступатися, а інша не буде поступатися, нічого не вийде.

У ході обговорення слів Леоніда Кравчука у студії гості звернули увагу, що він фактично пропонує федералізацію. «Що таке з точки зору української Конституції одній зі своїх територій надати додаткові права і свободи?», — задався питанням директор Центру стратегічних комунікацій Дмитро Абзалов, — я нагадую, за такі ж слова пан Медведчук отримав звинувачення у державній зраді. Виникає питання: чому за такі ж слова, між іншим, не отримує держзраду Кравчук?»

Нагадаємо, Кравчук назвав Донбас іншою країною: треба подумати, чим ми можемо поступитися

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Уряд подарує населенню 100 млн доларів просто так

Також Знай.ua" писав про те, що В Україні змінюють систему субсидій: уріжуть, перевірять і змусять повернути