Президент країни-агресора Володимир Путін в черговому інтерв'ю зробив несподіване зізнання – він сказав журналістам, що хотів піти у відставку.

Щоправда, мова йде про події путчу 1991 року, коли Путін обіймав посаду голови комітету із зовнішніх зв'язків мерії Ленінграда. Саме тоді він і написав рапорт про відставку, повідомляють російські ЗМІ.

Путін дав інтерв'ю для фільму "Справа Собчака". Господар Кремля заявив, що таке рішення про відставку прийняв, опинившись перед вибором між тодішнім главою Росії Борисом Єльциним і силовими структурами.

"З одного боку, я працював з Анатолієм Олександровичем Собчаком (перший мер Санкт-Петербурга - ред.), Він був на боці чинної влади, Єльцина і так далі. А з іншого боку - спроба цього перевороту, і силові структури, вони були на стороні тих, хто це робив. Я не міг бути там і там одночасно, я сказав, що я для себе вже вибір зробив ", - заявив Путін.

Мер Санкт-Петербурга Анатолій Собчак і його заступник Володимир Путін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами глави Кремля, він сказав тоді Собчаку, що не може "метатися туди-сюди".

"Я повинен відчувати себе впевнено, тому в даній ситуації найправильніше для мене - написати рапорт і піти у відставку. На що він (Собчак - ред.) мені сказав: добре, так і зробіть", - розповів Путін.

Путін і Собчак

За словами російського президента, Собчак подзвонив тоді голові КДБ Володимиру Крючкову, чим здивував Путіна, який думав, що Крючков "пошле куди подалі". Рапорт про відставку Путіна той підписав протягом декількох днів.

Варто зазначити, що американо-російський історик, публіцист і співавтор нашумілої книги "ФСБ підриває Росію" Юрій Фельштинський заявив, що Путін міг вбити політика Анатолія Собчака - батька Ксенії Собчак.

"Путін починав свою політичну кар'єру як помічник Собчака. Тепер уже зрозуміло, що в 1991 році він був приставлений до Анатолія Собчака з боку ФСБ, щоб його контролювати. Собчак в ті місяці і роки вважався ймовірним демократичним наступником Єльцина на владу в Росії. Так що тримати при Собчаку Путіна для ФСБ було дуже важливо ", - розповів в одному з інтерв'ю" Юрій Фельштинський.

За словами історика, владний Єльцин не став наближати до себе Собчака і робити з нього наступника.

"Він вибрав Путіна. 19 лютого 2000 року, незадовго до президентських виборів в Росії, тих самих, на яких переміг Путін, Собчак раптово помер. Смерть його досі викликає багато запитань, і одна з версій полягає в тому, що Собчак був убитий за вказівкою Путіна, щоб не перешкодити йому стати президентом. Ще одна версія, що Собчака, без участі і відома Путіна, прибрали ті, хто відповідав за "благополучний" результат виборів ", - пояснив Фельштинський.

Нагадаємо, історик Юрій Фельштинський назвав Путіна "абсолютним політичним відморозком".

Як повідомляв портал Знай.ua, Фельштинський переконаний, що Трамп повністю залежний від Путіна, оскільки став главою США завдяки російським спецслужбам.

Також Знай.ua писав, для Путіна головне, щоб Україна не стала членом НАТО.