Нещодавно відома українська журналістка Леся Іванова розповіла про те, що журналісти не збиралися оприлюднювати результати розслідування зараз, бо це показувало, як люди з оточення президента напередодні виборів вирішують питання з розкрадання в оборонній сфері. Про це вона розповіла в інтерв'ю Українській правді.

"Ми отримали величезний обсяг матеріалу. Його весь слід було банально прочитати. А потім перевірити, верифікувати. Чи відповідають дійсності викладені факти, чи відбувались описані закупівлі і так далі. Це величезний обсяг роботи", - повідомила журналістка.

Олег Гладковський

Також вона зазначила, що журналісти мали витратити багато часу на перевірку.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Якщо це питання, чому ви опублікували це перед виборами, то у нас не було мети робити щось "під вибори". Ми просто мусили витратити час на перевірку. Ми ж не могли просто викотити сирий неперевірений матеріал", - сказала Леся Іванова.

Також журналістка повідомила про те, що їм прийшов анонімий лист з одноразової пошти, у якому було тільки посилання на файлообмінник. Там вони знайшли повідомлення від різних учасників, які замішані в цій схемі. І їм довелося перевіряти все.

Нагадаємо, що відомий шоумен, комік і кандидат в президенти Володимир Зеленський бурхливо відреагував на гучне розслідування журналістів Bihus.Info про схеми, які очолив син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Варто нагадати, що в понеділок, 25 лютого Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, спільно з Андрієм Рогозою та Віталієм Жуковим розробили схему контрабанди запчастин до військової техніки з Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", українська влада вдається до масової скупки голосів українців коштом держбюджету за допомогою двох схем.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський із євробляхерами вирахували нову ціну на розмитнення: переплатили мільйони.