Народний депутат України Сергій Шахов (партія "Наш край") прокоментував те, як у країні проходить передвиборча кампанія. Відповідну заяву він зробив у ефірі каналу НАШ.

При цьому Шахов зазначив, що "Наш край" вирішив не висувати свого кандидата на пост президента.

"Здоровий глузд переміг. У цьому цирку брати участь "Наш край" відмовився", – завив нардеп.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"На чому сьогодні будується взагалі уряд? На брехні, на якихось невідомих реформах. Навіть децентралізацію завалили практично… Через ці кляті вибори, через цю владу може пролитися кров. Я про це говорив неодноразово. І сьогодні йде боротьба у 44 кандидатів не за людей, а саме за владу, за крісло, за портфелі, за мільярди грошей. І все використовується олігархами. Електроенергія належить олігархам, газ належить олігархам, вода належить олігархам", – зазначив нардеп.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Шахов додав, що люди в українських регіонах сьогодні опинилися в кричущому становищі.

"Сьогодні мені звітують мої помічники зі Старобільська, що люди через брак грошей сплатити за газ, живуть у сараї з худобою, з бичком і коровою, щоб теплом зігрітися. А будинок, який вони будували в селі, сьогодні не опалюється", – розповів нардеп.

За його словами, багато хто змушений кидати батьківщину заради заробітку.

шахтарі
шахтарі

"Те, що блокада вугілля, 70 тисяч шахтарів лишилися сьогодні без тих копійок, які могли отримати сім’ї. Поїхали батьки на заробітки. 500 тисяч сьогодні зареєстрованих у Польщі наших заробітчан так званих, які 11 млн доларів дали нашій державі", – заявив Шахов.

При цьому він зазначив, що політики сьогодні вдаються до спекуляцій на вкрай важливих темах.

українські заробітчани
українські заробітчани

"В парламенті багато лементу про те, що хтось десь щось краде і купують запчастини в Росії. Давайте подивимося, хто не торгує на крові. Вугілля – з Російської Федерації, шахти всі зруйновані. Газ купується через прокладки, через Швейцарію, Європу – російський. Всі реформи, які робилися, вони робилися руками тих міністрів, які нібито сидять сьогодні по квартирах, але все одно керують сьогодні урядом", – додав нардеп.

Дивіться: Сергій Шахов про головні проблеми України

Нагадаємо, Сергій Шахов підтримав проект кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", Шахов показав наслідки комунального терору "Нафтогазу". Також "Знай.ua" писав, Шахов пояснив, кому вигідно прибрати Зеленського.