В Україні останнім часом тарифи на комунальні послуги стали настільки непідйомними, що люди змушені вдаватися до крайнощів. Про це на сторінці у Facebook розповів депутат Сергій Шахов, який на власні очі бачив, як живеться у селі із "новими" платіжками:

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Україна, 2019 рік. Родина пенсіонерів із Старобільського району не може дозволити собі опалювати будинок. Але подружжя тримає невеличке господарство: корову і телятко. Щоб тварини вижили, доводиться хоч трохи підігрівати сарай. Пенсіонери ночують разом із худобою у соломі. Кажуть, що в сараї тепліше, аніж вдома. Також худоба гріє їх своїм диханням. Ось такі реформи та мільйонні премії керівників "Нафтогазу". У мене все...", - підкреслив Шахов.

Як відомо, за перемогу у Стокгольмському арбітражному суді у спорі із "Газпромом" за транзитним контрактом "Нафтогазу" нарахували справді високі премії.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наголошують, що голова правління компанії Андрій Коболєв отримав 207 млн грн ($7,9 млн). Усі отримані на рахунок в "Ощадбанку" гривні він перевів у долари, вказавши як причину допомогу сім'ї. За інформацією джерел у банку, перші $800 тис. він відправив матері.

НАК "Нафтогаз України"
НАК "Нафтогаз України"

Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримав 130 млн грн. Пізніше автор статті журналіст Ігор Маскалевич уточнив у Facebook, що в матеріалі припущено помилки. За уточненою інформацією, Вітренко отримав як премію 158 млн грн ($6 млн).

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Більшу частину другої частини премії, яку виплачуватимуть за умови успішного стягнення із "Газпрому" боргу, також отримають Коболєв і Вітренко. А поки хтось ці премії отримує, вже з 1 січня цього року у нас зросли тарифи на опалення та гарячу воду. Як зазначають у комісії, на субсидіантів нововведення "ніяк не вплинуть", вони платитимуть стільки ж, як і до подорожчання.

"Ми не допустили необґрунтованого завищення тарифів. Відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсотку зростання вартості газу — 23,5%.Водночас для споживачів бюджетної сфери нам вдалося знизити тарифи до 22%", — зазначають у НКРЕКП.

оплата комунальних
оплата комунальних

Але кожен і сам бачить ситуацію, коли щомісяця думає, що обрати між сплатою комуналки та походом у магазин за продуктами.

Дивіться: Сергій Шахов: Кабінет міністрів має піти у відставку

Нагадаємо, Сергій Шахов розповів про "супрунівський геноцид" у школах.

Як повідомляв "Знай.ua", Шахов пояснив, кому вигідно прибрати Зеленського через "Слугу народу". Також "Знай.ua" писав, що Шахов пояснив, чому Супрун не має права бути міністром.