Організація громадського контролю "ОПОРА" зафіксувала на концертах "Ліги сміху" політичну агітацію за кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Про це заявив аналітик мережі Олександр Клюжев на прес-конференції.

Концерти "Ліги сміху", на яких зафіксували агітацію, проходили у січні 2019 року. Мова йде про те, що на заходах використовувалися відеозвернення Зеленського.

"Наші спостерігачі звернули увагу, що у січні 2019 року на концертах, організованих продюсерським центром "Ліга сміху", засновником якого є кандидат на посаду президента Володимир Зеленський, були зафіксовані ознаки агітації, а саме транслювалося звернення Зеленського", - зазначив Клюжев.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олександр Клюжев також додав, що згідно з законом про вибори, кандидат має право підтримувати концерти або інші розважальні заходи, але робити це мусить з виборчого фонду.

"Якщо кандидат цього не робить, то такі концерти або інші розважальні заходи мають уникати здійснення передвиборчої агітації", - сказав Клюжев.

Він закликав кандидатів у президенти чітко розмежовувати свою професійну чи бізнес-діяльність та участь у виборчій кампанії.

"Стандарти прозорості фінансування виборів базуються не лише на прямих обмеженнях, що передбачені законом, але й на стандартах прозорості, відкритості, підзвітності будь-яких заходів, що прямо чи опосередковано пов'язані з кандидатами. Це той стандарт, якого мають дотримуватися усі кандидати на пост президента", - наголосив Клюжев.

Нагадаємо, Зеленський запропонував українцям контролювати вибори: як стати спостерігачем.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський може відмовитися від посади, навіть отримавши перемогу на виборах.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що експерти оцінили шанси Зеленського, Порошенко і Тимошенко: зріє несподівана ротація.