За всю свою кримінально-корупційну історію громадянину Ізраїлю Костянтину Бедовому, він же «Костя Калоша», є що приховувати і чого боятися в Україні: кримінальна молодість, серія резонансних вбивств спільників по незаконному бізнесу, причетність до режиму Януковича та лобіювання бізнес-інтересів регіоналів, війна із журналістами та робота на іноземні спецслужби, а останнім часом ще й підозри у сепаратизмі.

Про це повідомляють АКЦЕНТЫ.

Мріяв вирости до бригадного, але став лише шестьорою...

У 90-х роках «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) належав до злочинної банди «Рибки», займався розбоями, здирством, дрібним рейдерством і торгівлею наркотиками. Кришував мережу кіосків у Києві, збирав данину з підприємців на столичних базарах. За свої старання дуже хотів стати «бригадним» в ОЗУ В.Рибалка, однак визнаного авторитету серед криміналітету здобути так і не зміг. Натомість заробив статус «шестьорки Рибки», оскільки неодноразово був помічений у стукачестві. При чому зливав «Костя Калоша» інформацію на два фронти, оскільки також підозрювався у співпраці з російськими спецслужбами.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Доходи «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) отримував в основному від функціонування ТОВ «Скорбота» - комерційної структури, яка під патронатом бригадних «Рибки» контролювала ринок ритуальних послуг у столичному регіоні.

Еволюція «Кості-Калоші» (Костянтина Бедового) у системі криміналітету тривала до моменту його втечі з країни разом зі спільником із великою сумою грошей. З численних публікацій у ЗМІ відомо, що в кінці 90-х разом із Андрієм Югою (кримінальна кличка «Андрей Длінний») вони зняли касу з частини бізнес-структур ОЗУ «Рибки» і переховувалися за кордоном. «Костя Калоша» протягом п’яти років жив в Ізраїлі, де отримав друге громадянство. «Андрій Длінний» втік до Південно-Африканської республіки (ПАР).

В той же час, боячись переслідувань з боку членів ОЗУ «Рибки», вони почали шукати шляхи повернення в Україну. Це бажання дивним чином співпало із гучним вбивством Віктора Рибалка у 2005 році (до цього була невдала спроба замаху на нього).

За однією із версій слідства, причиною ліквідації «Рибки» став переділ ринку ритуальних послуг у столиці. Тодішні посадові особи Генпрокуратури України серед ймовірних замовників вбивства називали й прізвище Бедового, який напряму був зацікавлений у смерті В.Рибалка. По-перше, через страх помсти, по-друге, через бажання очолити дуже прибутковий похоронний бізнес, рентабельність якого на той час сягала сотень відсотків, а місця на VIP-кладовищах продавалися за п’ятизначні суми.

Чому слідству так і не вдалося доказати причетність «Кості Калоші»? Відповідь досить проста: тому що всі документальні підтвердження і можливі докази були знищені за сприяння російських та українських спецслужб, відношення до яких «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) навіть не спростовує.

Сьогодні в кримінальне угруповання «Кості-Калоші» входять чимало людей з буремних 90-х. Фактично «Костя-Калоша» зібрав навколо себе весь непотріб із колишньої бандитської тусовки, серед яких «Ігор Длінний» (Юга), «Льоша-Пістолет», «Сергей-Шайба» - лузери, які ніколи не працювали на офіційній роботі, а зараз сидять на зарплаті у Бедового. Отримують небагато – по 14 000 гривень на місяць, але готові заради цього робити і говорити все що завгодно. Члени ОПГ «Кості-Калоші» й надалі промишляють торгівлею наркотиками,побиттям та викраденням людей, дрібним рейдерством і здирництвом.

Незаконний бізнес із регіоналами

Після вбивства «Рибки» та повернення в Україну «Костя-Калоша» майже 10 років дуже тісно співпрацював із Партією регіонів. Ця політична сила в основному складалася із вихідців з криміналітету, тому не дивно, що він швидко знайшов із ними спільну мову. Допомога соратникам Януковича просувати свої бізнес-інтереси на території Київської області дозволила «Кості Калоші» й самому «стати на потоки».

У 2005 році у місті Ірпінь Київської області на пару з відомим регіоналом Ігорем Борзилом «Костя-Калоша» (Костянтин Бедовой) відкрив ресторан «Заїр», в реальності – відомий бордель, де процвітала проституція і торгівля наркотиками.

Паралельно «Костя-Калоша» (Констянтин Бедовой) оформляється у Верховній Раді VI скликання помічником-консультантом народного депутата України від Партії регіонів Валерія Бондика.

Одночасно реєструється холдингова компанія «Заїр», головою правління якої стає інший партнер по бізнесу Володимир Луцюк. У 2010 році президент Янукович призначає Володимира Луцюка головою Києво-Святошинської РДА, а «Костя-Калоша» (Констянтин Бедовой) стає місцевим депутатом райради і починає лобіювати бізнес-інтереси регіоналів в Ірпінському регіоні.

Користуючись підтримкою впливової на той час Партії регіонів, «Костя-Калоша» (Констянтин Бедовой) вів себе як «царьок» у Києво-Святошинському районі Київщини, мав репутацію місцевого «рєшали», лобіював в основному земельні питання.

Навіть після перемоги Революції Гідності, коли регіонали почали масово тікати з партії Януковича, «Костя-Калоша», маскуючись під прихильника Майдану, продовжував підтримувати одіозних регіоналів.

Щоби не світити свої багатства, «Костя-Калоша» (Костянтин Бедовой) завжди тримав їх у готівковій формі. Але не під подушкою чи у підвалі, а переважно в ячейках різноманітних конвертаційних центрів. Один з таких у 2014 році викрила Служба безпеки України в ході операції по розкриттю фінансових спекуляцій осіб, пов’язаних з Росією. Виявилось, що «Костя-Калоша» систематично кидав частину своїх фінансових ресурсів «в обнал», за що отримував відсотки.

Погрози журналістам і побиття громадських активістів

Давно відомо, що сумнозвісний кримінальний персонаж «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) відзначається особливою ненавистю до журналістів та громадських активістів. Особливо якщо вони показують правду або виступають проти його інтересів.

Громадські активісти розказують, що зі сторони «Кості Калоші» (Костянтина Бедового) вже було багато випадків нападів на їхніх колег, залякувань журналістів.

В мережі Інтернет було опубліковано відео розмови «Кості Калоші» з одним з представників ЗМІ, де він в грубій формі з використанням нецензурної лексики погрожує знищити журналіста через новинний сюжет про побиття громадських активістів.

Свого часу журналістам даного каналу вдалося зняти факт побиття активістки під час мітингу на Київщині, де люди протестували проти зловживань місцевих регіоналів. «Костя Калоша» тоді так люто захищав Партію регіонів, що накинувся на одну з учасниць пікету і побив її. Після виходу сюжету на ТБ «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) почав переслідувати журналістів і намагався залякати власника телеканалу.

Одним із найбільш відомих є епізод, коли «Костя Калоша» на очах у правоохоронців схопив за горло активістку і почав душити за пікетування і скарги на його незаконний бізнес – підпільний цех хімічного виробництва по вул. Антонова, 4 у Солом’янському районі м. Києва. Там у підвальному приміщенні житлового будинку нібито під виглядом стоматологічної клініки «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) запустив шкідливе виробництво, яке травить людей і дає небезпечні викиди у повітря. Показово, що цех працює виключно вночі.

Журналісти, які наважились провести власне розслідування незаконного бізнесу «Кості Калоші», взагалі наштовхнулися на жорсткі погрози – прямо на камеру Бедовой пообіцяв їх вбити.

Цікаво те, що недавно на телеканалі 1+1 у програмі «Гроші» вийшов сюжет, який «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) замовив для покращення своєї репутації. Однак, підвела реалізація задуманого – на зйомки він приїхав на Mercedes-Benz G-класу (в народі «кубік») за 200 тис. $, показав як спритно вміє стріляти і похвалився скільки гільз на його рахунку. Хотів відбілитися, а вийшло ще більше скомпрометувати себе.

Війна з націонал-патріотами

Наживши славу «ворога преси», який погрожує і б’є громадських активістів, про що неодноразово писали ЗМІ, «Костя-Калоша» (Костянтин Бедовой) добрався і до націонал-патріотів. У своєму черговому «зверненні до народу» на сторінці у фейсбук він із притаманним йому шизофренічним самозадоволенням обливав брудом націоналістичну організацію С14, називаючи її представників вбивцями і неонацистами.

Так він говорив про патріотів, які практично всі до одного служили у добровольчих батальйонах у зоні АТО, протистояли агресору на Сході України. Цей персонаж систематично поширює російську пропаганду, цитує такі прокремлівські видання як «Страна.юа», посилається на таких «блогерів» як Шарій і Дульський. Наскільки відомо, така антиукраїнська, сепаратистська риторика «Кості Калоші» (Костянтина Бедового) вже зацікавила правоохоронні органи та окремих представників СБУ.

Сьогодні «Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) намагається різними методами підправити плями і нестиковки своєї сумнівної біографії. Для цього накупляв безліч дипломів і посвідчень, їздив на фейкову фотосесію у зону АТО, замовляє платні публікації у ЗМІ. Проте правда вилазить з усіх боків і Бедовому ніяк не вдається стерти із пам’яті образ «Кості Калоші».

Називає себе адвокатом, хоча не існує жодного юридичного чи судового процесу, де би «Костя Калоша» виступав чиїмось адвокатом або юрист-консультантом. Так само, як неможливо знайти жодної статті чи журналістського розслідування за авторством Бедового, до числа яких він себе приписує як нібито член Національної спілки журналістів України. Про такого там ніколи нічого не чули.

До речі, із журналістами у «Кості Калоші» (Костянтина Бедового) зовсім погано. Він дуже боїться правди, а тому неадекватно реагує на будь-яку критику. Побиття і погрози фізичної розправи стали для «Кості Калоші» звичною практикою спілкування із пресою, тому ЗМІ повністю ігнорують цього одіозного персонажа.

Але навіть ті, хто по якихось причинах погоджувався допомогти «Кості Калоші» розібратися зі своїм скомпрометованим минулим, в результаті були звинувачені ним у перекручуванні фактів. Для прикладу, блогер Олександр Дубінський недавно на своєму каналі в Ютуб дав можливість «Кості Калоші» (Костянтину Бедовому) вийти в ефір. В результаті глядачі почули півторагодинний потік неймовірного бреду, сповненого брехні і цинізму. Сам журналіст по факту пізніше визнав, що зрозуміти щось із того, що ніс Бедовой, - зі сфери фантастики. Закінчилось все тим, що «Костя Калоша» пригрозив Дубінському судовим позовом за начебто викривлений зміст розмови, хоча всі все бачили у прямому ефірі.

Незв’язана мова, постійна ахінея з вуст «Кості Калоші» (Костянтина Бедового) очевидно є наслідком того, що більше 10 років він щоденно вживав наркотичні речовини, на перший погляд безобідну маріхуану , а потім поступово перейшов на важкі наркотики – кокаїн і героїн у великій кількості. Тривалий час лікувався в Ізраїлі, проте не зовсім успішно.

«Костя Калоша» (Костянтин Бедовой) – фейковий персонаж, людина-парадокс: їздить на броньованому мерседесі з пістолетом в руках, має елітний будинок на 450 кв.м. та автопарк на півмільйона доларів, але при цьому скаржиться на переслідування влади. Б’є і переслідує журналістів, а потім дивується чому медіа його ігнорують. Зранку звинувачує націонал-патріотів у неонацизмі, а ввечері боїться вийти на вулицю. Клоун, одним словом...