Лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко прокоментував позицію Києва у рейтингу міст Mercer, за яким визначають найбільш якісне для проживання місто.

"Сьогодні рейтинг міст Mercer оприлюднили результати за 2019 рік. Головна мета – визначити найбільш якісне для проживання місто. Для того, щоб зрозуміти положення столиці України, слід зазначити, що всього було проаналізоване 231 місто, серед яких Київ опинився на 173 позиції рейтингу", - відзначив Томенко.

Міста оцінюють за 39 критеріями, серед яких екологія, безпека, медицина, транспорт, освіта.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Київ у рейтингу перегнали ряд африканських столиць – Уганда Кампала (172) та Гана Аккра (165). Також попереду і декілька міст Індії.

"Я переконаний, що для мешканців столиці таке положення в таблиці не є новиною чи несподіванкою. Всі проблеми і недоліки ті, хто щодня їздить в громадському транспорті, водить дітей до державних закладів освіти та в поліклініки добре знають і розуміють. А от чи відчуває на собі результати свого управління міська влада, яка більшу частину року проводить закордоном, де, власне, навчає своїх дітей і лікується, я не впевнений. Можливо, пора просити допомоги у впливових міжнародних організацій, як ООН чи ВООЗ, а можливо пора змінювати підхід до стратегії управління містом", - підкреслив Микола Томенко.