О 20:00 закрилися виборчі дільниці, тому вже відомі перші дані екзит-полів. За їх результатами, перший тур виграв шоумен Володимир Зеленський.

"Всеукраїнський екзит-пол", який проводиться телеканалами "112 Україна" і NewsOne, оголосив попередні дані результатів голосування.

До другого туру президентських виборів в Україні виходять Володимир Зеленський з 30,4% голосів виборців і Петро Порошенко з 17,8% голосів.

Згідно з результатами опитування, за Зеленського більшого всього виборців проголосувало на сході (42,4%) і півдні (38,8%) України. Найменшу підтримку йому надали в західних областях (21,9%). Чинний президент Петро Порошенко у свою чергу найбільшою популярністю користується в Києві (29%) і на заході України (26,5%).

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Третє місце в передвиборчих перегонах зайняла Юлія Тимошенко з результатом в 13,9% голосів. Найбільший рівень підтримки у Тимошенко в західних областях (18,4%).

Четвертий результат — у Юрія Бойка, за нього віддали голоси, за даними екзит-полу, 10,3% українців. Найвища підтримка у Юрія Бойка на півдні України (20,3%), а також на Донбасі (39,7%).

"Національний екзит-пол" оголосив попередні результати виборів, отримані методом анонімного анкетування виборців на виході з дільниць.

Володимир Зеленський - 30.4%

Петро Порошенко - 17.8%

Юлія Тимошенко - 14.2%

Юрій Бойко - 9.8%

Анатолій Гриценко - 7,1%

Ігор Смешко - 6.4%

Олег Ляшко - 4.8%

Олександр Вілкул - 4.0%

Руслан Кошулинський - 1.8%

Решта — менш як 1%.

ЦВК буде підраховувати результати кілька діб. Їх повинні оголосити пізніше 10 квітня. Дізнатися приблизну картину допоможуть екзитполів, які оприлюднили дані о 20:00 31 березня.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року.

Як повідомляв "Знай.ua", українці по всьому світу обирають президента.

Також "Знай.ua" писав, в українській столиці в день виборів президента України, 31 березня, на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.