Вибори президента хвилюють наших земляків у різних куточках світу. Про те, що українцям не байдуже майбутнє рідної землі, свідчить висока явка на дільницях за кордоном.

Приміром, у Нідерландах спостерігачі були вражені тим, наскільки віддані наші люди громадянському обов'язку. Про це вони вже встигли повідомити на офіційному ресурсі у Facebook, додавши в якості доказу фото з дільниці:

" Представники діаспори з Нідерландів у складі спостерігачів СКУ за президентськими виборами в Україні. "Ця місія засвідчує жертовність української діаспори та її зацікавлення демократичними процесами в Україні", - зазначено у коментарі до знімку.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Як відомо, у день голосування 31 березня на виборчі дільниці вийдуть 296 спостерігачів від української діаспори, багато з них приїжджають в Україну з різних країн своїм коштом.

Пізніше стало відомо, що все зачинилися виборчі дільниці в Австралії, де українці також зробили свій остаточний вибір. Зараз розпочався підрахунок голосів, втім попередніх результатів поки не оприлюднили.

За даними ЦВК, загалом у закордонному виборчому окрузі сформовано 101 дільничну комісію. Дільниці розташовані в посольствах та консульствах України. Українці голосують у 72 країнах світу. Найбільша кількість дільниць сформована у Німеччині, їх там 5. По чотири - у США, Польщі, Італії, по три дільниці утворені в Канаді, Іспанії та Туреччини. У Росії всі дільниці для голосування закриті. Останніми у світі проголосують на виборах українці, які проживають в Сан-Франциско (США). Голосування там триватиме до 6 ранку понеділка, 1 квітня (за Києвом).

Дивіться: День виборів президента України

Нагадаємо, на виборчу дільницю віддати свій голос разом із земляками прибув лідер політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський.

Як повідомляв Знай.ua, лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко прибула на виборчу дільницю у столиці проголосувати на виборах президента.

Також Знай.ua писав, кандидат у президенти України Анатолій Гриценко прибув на виборчу дільницю для голосування. Як повідомив політик в ексклюзивному коментарі спеціальному кореспонденту "Знай.ua", його дружину позбавили права виконати громадянський обов'язок разом з іншими виборцями.