Шоумен Володимир Зеленський впевнено переміг у першому турі виборів президента України 2019 року. Існує думка, що за кордоном не готові до такого президента як Зеленський. Однак експерт висловив іншу думку.

Про це йдеться в інтерв'ю з експертом Центру Карнегі Балашом Ярабиком.

"Я думаю, що є люди, які в шоці. Саме через те, що вони вірили, що Порошенко ввійде в другий тур, і такої великої різниці між ним і Зеленським не буде. Я спілкувався з друзями-дипломатами з Києва. Вони розуміють, як розуміють і в Берліні, і в Брюсселі, що така це різниця, в якій Порошенко не може доганяти. Тому зараз вони (дипломати - ред.) виходять із шоку, і зараз піде процес налагоджування контактів", - заявив Балаш Ярабик.

Він зазначив, що Німеччина вже висловила свою зацікавленість Зеленським як особою та кандидатом у президенти.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Політична партія Меркель вже говорила, що було б добре, якби ми дізналися про плани Зеленського та хто ввійде в його команду. Це вже тому, що ми розуміємо, що Зеленський виграє і другий тур", - підкреслив експерт.

Також експерт зазначив, що Євросоюз підтримував Петра Порошенка, але зараз вони змінюють свої позиції.

"Не всі були шоковані. Були люди, які вже усвідомили, що це може бути як альтернатива. Думаю, є різниця між Євросоюзом, який дійсно підтримував Порошенка й не бажав жодних змін щодо президентства. Однак в американському посольстві бачили (чисто з прагматичних причин), що Зеленський росте. Вони починали як можна швидше налагоджувати з ним контакти", - резюмував Балаш Ярабик.

Нагадаємо, що "Зеленський буде головнокомандувачем!": Геращенко розповів, що станеться з незгодними.

Як повідомляв "Знай.ua", ЦВК оприлюднила дані про явку виборців:стало відомо, які області забезпечили перемогу Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що чинний президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати.