Хто б не став президентом України - неодмінно зазнає агресивного тиску Росії. Тому що Путін продовжить перевіряти Україну і її владу на міцність. І наше з вами завдання (а тим більше, завдання влади) - ні в якому разі не зламатися, зберегти обличчя як нації і не допустити, щоб Росія нас захопила... Знову.

Так, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що ситуація з виборами в Україні сильно схожа одночасно на Брексит, на вибори у Франції та в США. Незалежно від того, хто стане президентом, Росія продовжить застосовувати інструменти своєї гібридної війни в очікуванні, що ми здамося.

Про це Курт заявив в інтерв'ю PBS News.

"Враховуючи поведінку РФ до цього часу, можу припустити, що вона продовжить тестувати будь-кого, хто стане президентом України. Нинішня ситуація з виборами в Україні подібна виборів у Франції, або в разі Brexit, або навіть вибори в США. Хто б не став президентом України, він виявиться під тиском Росії. Курт Волкер

Вони здійснили вторгнення. Вони захопили територію. Вони підтримують продовження військових дій. Наявні різні види пропаганди, RT, Sputnik, кібернапади. Всі інструменти представлені в Україні", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Характеризуючи двох претендентів на посаду президента України,Волкер зазначив, що "Кандидат, який заявляє про себе, що він виступає проти істеблішменту, бореться проти чинного президента, який, немов, каже: "Я важко працював, маю багато досягнень, потрібно зробити більше".

"Тепер українська громадськість повинна вибрати. Або вони хочуть когось, хто виступає проти істеблішменту і обіцяє масштабні реформи?

Волкер заявив, що Путін не залишить Україну в спокої

Чи вони хочуть когось, хто, можливо, розчарував в деяких аспектах, однак, зробив для реформ, ніж хто-небудь інший в Україні за останні 20 років і протистоїть Путіну?", - додав спецпредставник США.

Відповідаючи на питання про позицію НАТО щодо України, Волкер зазначив єдність політики нато у стримуванні агресії РФ.

"Цього тижня міністри закордонних справ країн-членів НАТО схвалили спільний підхід АЛЬЯНСУ до безпеки у Чорному морі, що, частково, є проявом підтримки безпеки і свободи мореплавання в Чорному морі й підтримки Україні", - заявив політик.

Нагадаємо, що "Порошенко владу віддавати не збирається": журналіст розповів про можливі сценарії, виборів може не бути.

Як повідомляв "Знай.uа", відомий політолог Юрій Романенко прокоментував скандал навколо дебатів.

Також "Знай.uа" писав, що команда кандидата в президенти Володимира Зеленського висунула вимоги чинного глави держави Петра Порошенка.