Збільшення відриву Володимира Зеленського від Петра Порошенка у президентських рейтингах відбувається завдяки «перетіканню» до актора протестного електорату. Про це заявив політолог Валентин Гладких, коментуючи дані останнього соціологічного дослідження від групи «Рейтинг».

«До нього перетікає електорат опозиційних політиків. Оскільки ці виборці невдоволені діяльністю Порошенка, то зрозуміло, що вони йдуть до Зеленського. Якщо взяти суто математично, за рахунок чийого електорату можуть наростити рейтинг Зеленський і Порошенко, то зрозуміло, що у Зеленського значно більший потенціал до зростання», – сказав він.

Водночас експерт зазначив, що всі спроби команди чинного президента Петра Порошенка збільшити антирейтинг конкурента лише знизять явку виборців. А це зіграє на користь лідера перегонів.

«У Зеленського мізерний антирейтинг. Попри спроби президентської команди розкачати антирейтинг Зеленського, цього не відбувається. Навіть якщо це станеться, це призведе не до зменшення кількості його прихильників, а до зниження явки. А Зеленського це влаштовує, тому що у нього достатній рівень підтримки», – заявив Валентин Гладких.

Також політолог вважає, що навряд чи Петро Порошенко зможе суттєво наростити свій рейтинг до другого туру за рахунок тих українців, які ще не визначилися з вибором.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Я сумніваюся, що ті, хто не визначився, підуть і підтримають Порошенка. Перший варіант – вони не підуть на вибори взагалі. Другий варіант, як зазвичай буває, – в межах нормального розподілу голоси перетечуть по суті рівномірно. Це – в кращому випадку для Порошенка. Якщо це електорат Бойка – навряд чи він перетече до Порошенка», – наголосив Валентин Гладких.

Як підкреслив експерт, кардинально вплинути на результат виборів може тільки застосування масштабних фальсифікацій.

«Має статися щось надзвичайне, щоб змінити такі показники (рейтинги. – Ред.). На результат виборів можуть уплинути надзвичайно масштабні фальсифікації, які будуть помітні неозброєним оком. Я не бачу за рахунок чого чи кого Порошенко може збільшити рейтинг», – сказав він.

Нагадаємо, згідно з даними останнього соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг», у другому турі виборів президента перевага Володимира Зеленського над Петром Порошенком складає понад 40%. Художнього керівника студії «Квартал 95» готові підтримати 71% тих, хто голосуватиме і визначився з вибором, чинного президента – 29%.