Росія витрачає мільярдні ресурси на підготовку до повномасштабної континентальної війні в Європі. А першим плацдармом, який вона намагатиметься взяти, бкде Україна.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі

"Я переконаний, що не дозволимо, щоб російські війська просувалися на захід", - підкреслив Турчинов.

У той же час він констатував, що в останні роки "зростає роль силового компоненту в рішенні будь-яких міжнародних відносин".

Турчинов заявив, що епіцентром дестабілізації в Європі і руйнування паритетів у сфері безпеки протягом останніх п'яти років виступає Росія. І найбільша небезпека полягає в тому, що Російська Федерація не зупиняється на захоплених окупованих територіях

" Ми бачимо, як в останні роки дуже швидко розвивається військова інфраструктура вздовж українського кордону. Це для нас дуже серйозна небезпека, оскільки мільярдні ресурси вкладаються в військові інфраструктурні проекти ", - зазначив секретар РНБО.

Турчинов вказав на те, що Росія відновлює аеродроми, які може використовувати штурмова і армійська авіація. Також створює інфраструктурні проекти, які дозволяють швидко перекидати чисельні військові підрозділи до українського кордону. Крім того, РФ створює військові бази і бази зберігання військової зброї і техніки.

"І цей процес не припиняється ні на добу", - додав Турчинов.

Крім того, за його словами, на сході Україні протистоїть 8-я армія Південного округу РФ, а на півночі - 20-та армія Західного округу РФ.

Також росіяни тримають в резерві першу танкову армію, 49-у і 58-у загальновійськові армії для "забезпечення наступу, що готується ".

"Я підкреслюю - який готується Російською Федерацією, і буде використовуватися 6-ю і 4-ю арміями повітряно-космічних сил. Вони розташували вздовж нашого кордону 8 ракетних бригад для наступу на можливому театрі військових дій в Україні. Готуються чотири дивізії і п'ять бригад повітряно -десантних військ, п'ять бригад і один полк морської піхоти, і навіть цей ресурс Росія вважає недостатнім ", - підкреслив він.

Також, за даними Турчинова, в Південному військовому окрузі РФ почалося формування шести резервних так званих "козацьких дивізій".

"І я ще не назвав потужний Чорноморський флот, каспійську флотилію, яку можуть використовувати для продовження військових дій в Азовському і Чорному морях. Я не назвав 22-й армійський корпус, який знаходиться зараз в Криму і готовий проводити бойові дії на півдні нашої країни" , - додав Турчинов.

"Росія не просто вкладає мільярдні ресурси в розвиток військової інфраструктури. Вона готується до повномасштабних військових дій, до повномасштабної континентальної війни в Європі. І, безумовно, перший плацдарм, який вони будуть намагатися взяти, - це наша країна, це Україна", - підкреслив Турчинов.

"Сукупний перший пуск ракетних комплексів, які сконцентровані уздовж нашого кордону, на Чорному, Азовському морі, сьогодні перевищує 364 ракетних пускв. Це колосальна ударна міць і, безумовно, для нас протиракетний захист, адекватні дії є головними пріоритетами в сфері безпеки", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, шведські аналітики заявили, що Росія готується до війни під прикриттям навчань на заході.

Як повідомляв портал Знай.ua, російський військовий експерт заявив, що Путін готується до вторгнення в Україну

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Знай.ua писав, Порошенко попередив про підготовку військового удару.