Результатом загострення ситуації у Азовському морі може стати повномасштабна війна, вірогідність такого сценарію дуже висока.

Воєнний стан
Воєнний стан

Таку точку зору висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер у ефірі одного із пропагандистських телеканалів.

Зокрема, він висловив свою згоду з побоюваннями президента України Петра Порошенка щодо високої ймовірності вторгнення російських військ.

"Переважна більшість кораблів Чорноморського флоту взагалі не можуть діяти в Азовському морі ефективно, оскільки воно дуже мілководне. З цієї причини на морі якраз нічого вже відбуватися не буде. А ось те, про що говорить президент Порошенко, - так. Існує ймовірність серйозної ескалації і взагалі, що почнеться війна, справжня велика війна", - озвучив свій прогноз експерт.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

Нагадаємо, у вівторок, 27 листопада, Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про введення воєнного стану прийнято через загрозу вторгнення армії РФ на неокуповану територію України.

Про це він заявив у інтерв'ю українським телеканалам.

"Я хочу, щоб ніхто не думав, що це забави або іграшки. Україна знаходиться під загрозою повномасштабної війни з РФ", - наголосив гарант.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія може розпочати повномасштабну війну проти України, саме тому в країні необхідно було ввести воєнний стан.

Про це український президент Петро Порошенко повідомив в інтерв'ю вітчизняним телеканалам.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Ми маємо чіткі дані, що це (напад на українські кораблі - Ред.) тільки початок", - заявив гарант.

Порошенко продемонстрував журналістам супутникові знімки російської військової бази, розташованої в 18 кілометрах від кордону з Україною від 17 вересня, 24 вересня і в жовтні.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент США Дональд Трамп планує провести двосторонню зустріч з главою Росії Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Аргентині.