Президент США Дональд Трамп планує провести двосторонню зустріч з главою Росії Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Аргентині.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Білому Домі вже встигли заявити про велику кількість двосторонніх зустрічей з різними президентами, у тому числі з Путіним.

"У президента відбудуться двосторонні зустрічі з президентом Аргентини, президентом Росії, прем'єр-міністром Японії, канцлером Німеччини, а також робочий обід з лідером Китаю", - повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відомо, що цього разу саміт G20 пройде в Буенос-Айресі з 30 листопада по 1 грудня 2018 року.

Разом з тим варто відзначити, що ситуація навколо Кримського мосту та атака на українців у Керченській протоці не лишилися непоміченими у світі. Більшість авторитетних міжнародних видань вже висловилися з цього приводу. Думки трапляються різні, але більшість сходиться на одному: Путін та його армія відкрито перейшли межу, схвалення чекати не доводиться.

Воєнний стан в Україні: реакція світу

Зокрема, про обстріл українських бойових суден вперше заговорили в Independent:

"Після неспокійної неділі у водах біля Кримського півострова склалося враження, ніби Росія зробила велику ставку і програла. Яку б локальну військову перевагу Росія не отримала від військової конфронтації з Україною, наслідки виявилися масштабнішими. Санкцій, до того ж серйозних, стане більше, і це вплине на економіку країни і її валюту", - пророкують у виданні.

Крім того, адекватне сприйняття ситуації, як бачимо на Заході присутнє, адже у примарні версії Кремля, добряче розбавлені пропагандою, вже ніхто не вірить.

Натякають на організоване перехоплення і заздалегідь сплановану провокацію. Точно так само думають і наші дипломати.

"Є кілька причин, з яких Росія могла вирішити діяти зараз, а не місяць тому, коли українські кораблі вже проходили через протоку. Кремль міг так відреагувати на дві важливі річниці в Україні — революцію на Майдані 2013—2014 років і Голодомор 1932—1933 років, коли мільйони українців померли від голоду, як прийнято вважати, з вини радянського керівництва. Підштовхнути Кремль могла і заява Заходу про підтримку України та обіцянки посилити її військового підкріплення. Третя причина — турбуючись про рейтинг президента Путіна, який знижується, його адміністрація могла знову використовувати українську "страшилку".

Нагадаємо, окупанти заарештували захопленого ФСБ українця.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережу злили фото бойового українського катера, атакованого Путіним.

Також "Знай.ua" писав, що Путін отримав "по шапці" від Меркель, справа в Україні.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну