У мережі опублікували перший знімок, на якому зображений ушкоджений корпус малого броньованого артилерійського катеру "Бердянськ".

Попередньо - це наслідок влучання 30-мм снаряду гармати АК-630 яким озброєний ПСКР "Изумруд".

За даними ВМС України 25 листопада, кораблі українського флоту у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря та зазнали агресивних дій з боку російських кораблів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Українська сторона заздалегідь поінформовала відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ.

"Прикордонний корабель "Дон" здійснив таран нашого рейдового буксиру, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами", – йдеться у повідомленні ВМС ЗС України.

Дивіться: Допит українських моряків, затриманих ФСБ

Нагадаємо, стало відомо, що буде із соціальними виплатами на час воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", Бабченко вивів на поверхню секрети воєнного стану. Також "Знай.ua", Трамп прокоментував ситуацію в Азовському морі.