Президент США Дональд Трамп прокоментував ситуацію в Керченській протоці, під час якої були поранені українські моряки.

Трамп зробив свою заяву журналістам, виходячи з Білого дому, повідомляє Reuters.

"Нам не подобається, що відбувається", - заявив він. Трамп зазначив, що сподівається на поліпшення ситуації.

Він повідомив, що працює з європейськими лідерами над вирішенням проблеми.

"Вони не в захваті. Ми всі працюємо над цим разом", - сказав Трамп.

Нагадаємо, 25 листопада біля Керченської протоки російські прикордонні кораблі відкрили вогонь по українським суднам.

Три українські судна: броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", - розпочали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Однак при намаганні ввійти в Азовське море, перетнувши Керченську протоку, їх зустріли чотири прикордонні кораблі.

Один з них - російський прикордонний корабель "Дон", протаранив український рейдовий буксир, пошкодивши його. Після цього російські військові відкрили вогонь на ураження по українським судам. В результаті Росія захопила три українські кораблі, 23 українські моряки потрапили у полон, серед них 6 поранено, з них двоє у важкому стані.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Європейському парламенті обговорять введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці.

Також Знай.ua писав, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Однак воєнний стан вводиться не на всій території України, а лише в окремих областях .