Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Голосування щодо доленосного для України законопроекту пройшло в понеділок, 26 листопада. За його підсумками Рада вирішила підтримати пропозицію президента. "За" ухвалення законопроекту проголосували 276 депутатів.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Однак воєнний стан вводиться не на всій території України.

Під час виступу у Верховній Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував ввести воєнний стан лише в окремих областях.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Йдеться про території, розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

У той же час, президент підкреслив, що обмежувати права громадян влада буде лише в разі російської інтервенції.

Згідно з текстом закону, в період дії воєнного стану часткова мобілізація оголошується президентом України "в терміни і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці та обороні України".

Звернення президента Петра Порошенка до українців щодо введення воєнного стану:

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що вибори президента країни пройдуть 31 березня 2019 року. Дата залишається без змін.

Нагадаємо також, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.

Як повідомляв портал Знай.ua, війська США увійшли в Чорне море

Також Знай.ua писав, Путін збирається застосувати на Донбасі хімічну зброю та готує брудні провокації.