Схоже, що президент країни-агресора Володимир Путін збирається застосувати на Донбасі хімічну зброю та готує брудні провокації. Це випливає із заяви постійного представник Росії при ОБСЄ Олександра Лукашевича.

Російський постпред відзначився фейковою заявою. За його словами, Збройні сили України із залученням західних спецслужб готують в Донбасі провокацію з хімзброєю.

З такою заявою Лукашевич виступив у понеділок, 26 листопада, на спеціальному засіданні постійної ради ОБСЄ.

"З'явилася інформація про підготовку провокації ВСУ з використанням хімічної зброї та залученням зарубіжних спецслужб", - сказав російський постпред.

Як раніше повідомлялось, Україна скликала екстрену нараду Ради безпеки ООН після обстрілу і захоплення Росією військових кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які здійснювали перехід з Одеси до Маріуполя.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кремль вимагав розглянути інцидент в Азовському морі і Керченській протоці як провокації з боку України та "порушення кордонів РФ" українськими судами.

Представник РФ в Радбезі ООН, вступне слово:

Нагадаємо, під час Радбезу ООН більшість членів організації не підтримали проведення засідання щодо конфлікту в Азовському морі за тим порядком денним, який пропонувала Росія. Зазначимо, що Кремль вимагав розглянути інцидент в Азовському морі і Керченській протоці як провокації з боку України та "порушення кордонів РФ" українськими судами.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Європейському парламенті обговорять введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці.

Також Знай.ua писав, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів