Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.

Таким чином глава держави прийняв рішення про запровадження в Україні воєнного стану. Текс указу оприлюдинили на сайті Адміністрації президента.

атака в Азовському морі

Гарант в рамках указу про введення воєнного стану доручив Генеральному штабу Збройних сил організувати заходи часткової мобілізації, організувати та провести навчальні збори з резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах.

Також Порошенко віддав наказ Генштабу з вимогою організувати протиповітряну оборону з метою прикриття важливих державних об'єктів, промислових районів, адміністративних центрів держави і угруповань військ (сил) від ударів з повітря.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В той же час на розгляд Ради національної безпеки та обррони доручено внести пропозиції щодо залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

РНБО внесло пропозицію Порошенку ввести військовий стан з 14 години понеділка, 26 листопада на термін двох місяців - по 25 листопада 2019 року.

Нагадаємо, у Кремлі назвали імена затриманих військових.

Як повідомляв портал Знай.ua, Філарет звернувся до народу та політиків із закликом припинити суперечки та обєднатися, щоб зупинити братовбивство.

Також Знай.ua писав про те, що Україна отримала потудного союзника у боротьбі проти агресії Путіна після атаки в Азовському морі.

Дивіться: Термінова нарада РНБО щодо введення воєнного стану