Напавши на українські кораблі в Азовському морі, Росія в черговий раз цинічно порушила міжнародні угоди і веде "пряму агресивну війну проти України", заявила литовський лідер Даля Грібаускайте. Про це пише видання Delfi.

"Очевидно, що Росія веде пряму і агресивну війну проти України, цинічно порушуючи міжнародні угоди та взяті на себе зобов'язання", - сказала президент Литви.

За словами Грібаускайте, Вільнюс засуджує дії Путіна в Керченській протоці і вимагає негайно звільнити незаконно захоплені кораблі і членів їх екіпажів.

Також Ґрібаускайте додала, що її країна готова допомогти Україні в умовах російської агресії та надати надійну допомогу всього міжнародного співтовариства.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", з'явилися перші подробиці про долю екіпажу, троє чи шестеро поранених, Путін нахабно бреше. Український омбудсмен намагається достукатися до окупантів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дії Росії зараз кваліфікуються як акт агресії і порушують норми Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. Так, за словами Денисової, Російська Федерація продовжує свідомо порушувати норми міжнародного права.

Крім того, вона повідомила, що українські моряки незаконно перебувають на території РФ.

"Тільки переговорила з Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Тетяною Москальковою. Вона повідомила, що по інформації, поширеної Центром громадських зв'язків ФСБ РФ, українські моряки перебувають на території Росії. За словами Москалькової, вона направила всі необхідні запити в державні органи РФ, щоб з'ясувати, скільки громадян України зараз знаходяться, в якому фізичному стані і чи необхідна їм медична допомога ", - сказано в повідомленні.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення українського омбудсмена Людмили Денисової у Facebook.

За словами чиновниці, загрози життю українським морякам, які містяться в Керчі - ні.

Нагадаємо, російські спецслужби містять у керченської лікарні поранених в результаті атаки на три українських корабля і подальшого їх захоплення.

Раніше Знай.uа писав про те, що після агресії РФ в Азовському морі, над водами Чорного моря з'явився літак-розвідник США.

Знай.uа повідомляв, що Міністерство інфраструктури України розраховує на введення нових санкцій з боку країн Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки.