Міністерство інфраструктури України розраховує на введення нових санкцій з боку країн Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки. Справа стосується російських чорноморських портів, де постійно зупиняють українські та іноземні судна в Азовському морі.

Про це заявив Володимир Омелян міністр інфраструктури в кулуарах першої торговельної місії США в Україні.

Як повідомив міністр, українські та іноземні судновласники втрачають до 50 000 доларів на добу за простій суден, а це призводить до подорожчання продукції для кінцевих споживачів.

За словами Омеляна, Україна налаштована жорстко реагувати на подібні дії з боку Росії. Однак зараз тільки видно, як влада просить допомоги з простягнутою рукою.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше глава Мінінфраструктури повідомляв, що українські порти вже отримали понад 1 мільярд гривень збитків через дії Російської Федерації в Азовському морі. Крім того, США підтримують право Військово-морських сил України вільно працювати в територіальних водах в Азовському морі.

"Порт в Маріуполі перейшов на чотириденний робочий тиждень. Також ми спостерігаємо в Азовському морі, Керченській протоці постійні зупинки іноземних і українських суден. Судновласники несуть значні збитки через простій суден, що це від 15 до 50 тисяч доларів на добу. Середній час затримки суден досягає 30 годин", - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Також міністр підкреслив, що це втрати не тільки України, але і європейських платників податків, так як продукція з цих портів в Азовському морі йшла на ринки Європи.

Нагадаємо, експерти вважають, що для забезпечення безпеки на Азовському морі Україні слід йти на радикальні кроки.

Як повідомляв портал Знай.иа, Україна може тільки реагувати на провокації Кремля на своїх територіях, але повноцінно протистояти російським військам поки не в силах.

Також портал Знай.иа писав, що Росія погрожує Україні новою військовою інтервенцією в тому випадку, якщо в акваторію Азовського моря зайдуть кораблі НАТО для участі в навчаннях.