Підрозділи Міністерства внутрішніх справ України збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря через дії Російської Федерації. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття частині водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС в Донецькій області.

"Російська Федерація, окупувавши Крим і частина Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. У тому числі в межах акваторії Азовського моря. Саме тому ми збільшуємо присутність підрозділів МВС - компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби", - цитує Авакова департамент комунікації відомства.

За словами міністра, частина водолазних пошуково-рятувальних робіт укомплектована чотирма плавзасобами, там будуть 54 співробітника. Підрозділ буде займатися розмінуванням водних об'єктів і порятунком людей.

Голова ДСНС Микола Чечоткін нагадав, що в 2014 році донецький гарнізон служби втратив 80% техніки і понад 50% інфраструктури. За його даними, з 2014 року співробітники ДСНС розмінували більше 25 тисяч га територій і 100 га акваторії від вибухонебезпечних предметів, а також знищили більше 161 тисячі вибухонебезпечних предметів різного типу.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

На думку багатьох фахівців ситуація в Азовському морі залишається дуже небезпечною. Після Криму - це друге місце найменш захищене і доступне для терористів. Не допустити втрати Азовського моря - ось першочергове завдання ЗСУ. Всі сили зараз кинуті на цей об'єкт. Все зосереджено на тому, щоб не допустити помилок минулых днів. Частина Азовського моря належить Україні і так буде завжди. Ми недопустимо заворушень на стратегічній для України ділянці. Азовське море відтепер захищено від будь-якої агресії, у ворога немає жодних шансів потрапити на цю територію.

"Знай.ua" повідомляв раніше: США подарують Україні два катери, але не просто так.

"Знай.ua" також писав по темі: путінські тварі на Донбасі озброїлися чимось потужним і руйнівним: відео.