Російські спецслужби утримують в керченській лікарні поранених в результаті атаки на три українські кораблі та подальшого їх захоплення.

Місцеві ЗМІ стверджують, що ФСБ нібито заявляє про трьох травмованих осіб - один офіцер і двоє контрактників. Поранення "легкі" в області кінцівок - руки, ноги. Стан їх на даний момент стабільний, зараз їх опитують слідчі.

"Характер поранень говорить про те, що бійці спецназу ФСБ не стріляли на ураження або в корпус, постріли були зроблені з метою запобігти опору і завдати мінімальної шкоди затриманим", - стверджують наближені до спецслужб РФ джерела.

Як відомо, напередодні під час екстреного засідання вночі 26 листопада Рада національної безпеки та оборони України підтримала введення воєнного стану в Україні на 60 днів через атаку російських військових на три судна Військово-морських сил України.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради зібратися сьогодні вдень на позачергове засідання, щоб розглянути можливість оголошення воєнного стану в країні.

Він наголосив, що воєнний стан не означає оголошення війни, але Україна буде оборонятися. Крім того, його можуть оголосити не на всій території України. Під час засідання РНБО також повідомили, що введення воєнного стану жодним чином не вплине на роботу банків.

На прикордонних пунктах пропуску мають перейти на посилений режим охорони та обмежити в’їзд для громадян Російської Федерації. На громадян України та іноземців особливий стан вплинути не має.

Також поліція перейде на посилений режим охорони вулиць, консульських установ і посольств. Водночас у РНБО обіцяють, що жодних обмежень у свободі слова також не буде, втім просять користуватися офіційними джерелами інформації. Петро Порошенко зазначив, що негайної мобілізації не буде, однак закликав бути напоготові.

Дивіться: РНБО закликала оголосити воєнний стан

Нагадаємо, СБУ та ЗСУ привели у повну боєготовність у зв'язку із провокаціями армії Путіна в Азовському морі.Як повідомляв "Знай.ua", країни ЄС відреагували на захоплення українських кораблів російською армією у Керченській протоці. Також "Знай.ua", українцям пояснили, що зміниться після запровадження воєнного стану.