У неділю, 25 листопада, Росія пішла у відкриту атаку в Азовському морі - було застосовано ракетну зброю проти українських бронекатерів, один із членів екіпажу отримав поранення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що введення воєнного стану не означає оголошення війни.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву глави держави під час нічного засідання Ради національної безпеки та оборони України в Києві.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Воєнний стан не означає оголошення війни. Україна ні з ким не планує воювати", - заявив Порошенко.

Окрім того Президент підкреслив, що "воєнний стан запроваджується виключно для оборони, захисту української землі, нашої територіальної цілісності, суверенітету і незалежності країни".

За словами глави держави, воєнний стан потрібен для посилення оборони України на фоні зростаючої агресивності та акту неприкритої агресії відповідно до міжнародного права з боку РФ. Він відзначив, що запровадження воєнного стану не означає відмови України від політико-дипломатичного шляху звільнення тимчасово окупованих українських територій.

"Ми маємо намір продовжувати дотримуватись всіх міжнародних зобов’язань, включно з Мінськими угодами", - додав Порошенко.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ".

Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони України.

Українські джерела повідомляють, що всі три кораблі ВМС України захоплені, після штурму. Російські військові зараз готуються взяти на абордаж підбитий бронекатер, він втратив хід.

"Росія пустила в хід зброю. Один бронекатер пошкоджено Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування", - повідомило джерело в Міноборони України.

Раніше Знай.uа писав про те, що вранці 25 листопада прикордонники країни-агресора на своєму кораблі протаранили буксир українського військового флоту.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент України Петро Порошенко підтримав рішення військового комітету про введдення військового положення.