Співробітників СБУ привели у повну бойову готовність, посиливши заходи контррозвідки, аби не допустити провокацій спецслужб РФ на території України.

"Особовий склад СБУ наведено в повну бойову готовність. Посилено контррозвідувальні заходи для недопущення на території України інших провокацій спецслужб РФ і дестабілізації ситуації всередині країни", - йдеться на офіційному ресурсі відомства.

У СБУ підкреслили, що за фактом дій РФ в Керченській протоці слідчі СБУ та військова прокуратура здійснюють невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтею планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України про введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження про приведення з'єднань і частин ЗСУ в бойову готовність "повна", - зазначив начальник Генерального штабу Віктор Муженко, який віддав наказ про приведення в стан повної бойової готовності підрозділів ЗСУ.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ перевело всі свої підрозділи на посилений варіант несення служби.

25 листопада спецназ РФ атакував кораблі ВМС України в Азовському морі. Біля Керченського моста були захоплені три українських судна.

На тлі загострення ситуації пройшло термінове засідання РНБО, на якому президент Петро Порошенко схвалив пропозицію ввести воєнний стан в Україні.

Дивіться: Агресія Росії у Керченській протоці

Нагадаємо, Петро Порошенко зустрівся з головою Латвії Раймондсом Вейонісом.Як повідомляв "Знай.ua", МВФ виділить черговий транш на підтримку України. Також "Знай.ua", Президент Латвійської Рестпублики Раймондс Вейонис відвідає територію Донбасу поблизу лінії зіткнення.