Президент Латвійської Рестпублики Раймондс Вейонис відвідає територію Донбасу поблизу лінії дотику, де триває російсько-українська війна. Про це розповів Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом Латвії.

"Президент Латвії Раймондс Вейонис відвідає Донбас біля лінії дотику, щоб побачити на власні очі, що там відбувається, переконатися у зусиллях України у відновленні інфраструктури у звільнених від російської окупації містах", – повідомив глава держави.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Латвійський президент підкреслив, що не визнає псевдовыборы ватажка проросійських бойовиків на окупованому Донбасі і підтримує посилення санкцій проти Росії.

Також, Порошенко нагородив лідера Латвії Орденом Ярослава Мудрого 1 ступеня "за вагому підтримку України".

Раніше повідомлялося, що парламентський секретар Міністерства юстиції Латвии (VL-TB/LNNK) Яніс Іесалниекс, запропонував жителям країни, яких не влаштовує латиську мову, покинути її.

Також раніше повідомлялося, що водій вантажного автомобіля, який зіткнувся з кортежем президента Молдови Ігоря Додона, визнав свою провину.

Цю інформацію повідомляє Укрінформ.

За словами прокурора Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і особливо важливих справах Валеріа Бодяна, водій вантажного автомобіля визнав, що був винуватцем ДТП. Йому предявлено звинувачення за статтею Порушення правил дорожнього руху і експлуатації транспортних засобів, що спричинили тілесні ушкодження і завдали шкоди здоров'ю.

У той же час, поки що не відомо, чи був заслуханий в цій справі сам президент Молдови Ігор Додон.

Також портал раніше писав, що молдавський друг ватажка кримських і донецьких бойовиків Володимира Путіна Ігор Додон відсторонений від обов'язків президента.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", з'явилося відео, як перекинулося авто з президентом Молдови.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що дружок Путіна затіває новий "референдум" під боком у України.