Президент України Петро Порошенко запевнив, що вибори глави держави пройдуть відповідно до конституції. Він заявив, що в середині грудня внесе до Верховної Ради пропозицію про дату виборів президента, які повинні пройти 31 березня 2019 року.

"Саме на початку грудня я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які повинні відбутися відповідно до конституції 31 березня 2019 року", - заявив Порошенко в спеціальному зверненні до українського народу у понеділок, 26 листопада.

Президент стверджує, що воєнний стан, який він пропонує ввести, не буде накладатися на початок виборчої кампанії.

"Щоб ні у кого з тих, хто про свою партію або про своє політичне інтерес печеться більше, ніж про націю чи український інтерес, зараз не залишилося ніяких підстав для брудних політичних спекуляцій або інсинуацій", - пояснив Порошенко.

Звернення президента Петра Порошенка до українців щодо введення воєнного стану:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про введення воєнного стану в країні. Воєнний стан вступить в силу лише після схвалення Верховної ради. Пізніше Порошенко заявив, що пропонує Раді ввести воєнний стан на 30 днів, щоб не зірвати вибори.

Верховна Рада України проводить засідання щодо запровадження воєнного стану. Дивіться он-лайн трансляцію:

Нагадаємо, російський військовий корабель протаранив буксир ВМС України на виході з Керченської протоки, після чого Росія застосувала зброю проти українських суден.

25 листопада три українські судна: броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", - розпочали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

Однак при намаганні ввійти в Азовське море, перетнувши Керченську протоку, їх зустріли чотири прикордонні кораблі.

Один з них - російський прикордонний корабель "Дон", протаранив український рейдовий буксир, пошкодивши його. Після цього російські військові відкрили вогонь на ураження по українським судам. В результаті Росія захопила три українські кораблі, 23 українські моряки потрапили у полон, серед них 6 поранено, з них двоє у важкому стані.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів

Також Знай.ua писав, колишні президенти України Віктор Ющенко, Леонід Кучма і Леонід Кравчук сумніваються у необхідності введення воєнного стану в країні.