Порошенко підписав указ про рішення РНБО ввести воєнний стан на Україні. Воєнний стан буде діяти до 15.00 25 січня 2019 року.

26 листопада Верховна Рада на позачерговому засіданні може проголосувати за введення воєнного стану. Напередодні РНБО схвалила рішення про звернення до парламенту з такою ініціативою.

Це реакція української влади на інцидент в районі Керченської протоки, що стався у неділю, коли російський прикордонний катер протаранив український буксир.

Українська сторона звинуватила росіян у захопленні трьох військових кораблів, на яких перебували 23 військових. Шестеро з них поранені, двоє - у важкому стані.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У ФСБ Росії наполягають, що українські кораблі "здійснили спробу незаконних дій" у межах "територіального моря Росії" й не реагували на вимоги про негайну зупинку.

На засіданні РНБО Петро Порошенко повідомив, що отримав сотні дзвінків від учасників АТО та військових, які зараз знаходяться в резерві щодо того, що "вони вже пакують рюкзаки й готові виступати на оборону держави".

"Рішення не передбачає негайної мобілізації. Але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги", - пояснив він.

Та при цьому Петро Порошенко закликав всіх бути напоготові.

Після засідання РНБО Генштаб повідомив, що Збройні Сили України приведені у бойову готовність "повнаˮ. Всі підрозділи Міністерства внутрішніх справ переведено на посилену службу.

В Державній прикордонній службі повідомили, що всі підрозділи переведені на посилений режим несення служби по всій ділянці українського кордону.

Дивіться: воєнний стан в Україні

Нагадаємо, у Путіна назвали імена захоплених українських моряків. Як повідомляв "Знай.ua", Україна отримала потужного союзника у протидії російській агресії. Також "Знай.ua", Філарет терміново звернувся до українців і політиків через агресію Путіна.