Агресія Росії у Керченській протоці набуває міжнародного розголосу, Путін усіма способами намагається "перекрутити стрілки" на свою користь.

Так стало відомо про те, що в понеділок, 26 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорили під час телефонної розмови ескалацію в Керченській протоці.

Про це повідомляє Deutsche Welle та російські джерела.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Як заявив офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, Меркель в ході бесіди з Путіним підкреслила "необхідність деескалації та діалогу" між Москвою і Києвом. За його словами, політики також не виключили ймовірність того, що інцидент може бути "всебічно проаналізовано за участі російських і українських експертів в області прикордонної охорони".

Меркель і Путін
Меркель і Путін

"Путін і Меркель продовжать підтримувати тісні контакти з даного питання", - додав прес-секретар.

Нагадаємо, Україна не має що протиставити Росії у випадку серйозного військового конфлікту на морі. Це показала атака в Керченській протоці 25 листопада.

Під час конфлікту на морі 25 листопада Україна втратила артилерійські катери (проекту "Гюрза") "Нікополь" і "Бердянськ", а ще буксир "Яни Капу".

Катера, які були захоплені, досить невеликі і не мають високої вогневої мощі. В екіпажі цих кораблів було всього кілька людей. А буксир "Яни Капу" і зовсім не є ударним кораблем.

В акваторії Азовського і чорного морів Україна також має флагманом – фрегатом "Гетьман Сагайдачний", він більше року перебуває в ремонті. Крім нього є ще десантний корабель "Юрій Олефіренко" і тральщик "Генічеськ".

Іншими кораблями України є катера або допоміжні судна. Мова йде про артилерійських катерів проекту "Гюрза", які знаходяться на базі в Бердянську в Азовському морі.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент США Дональд Трамп прокоментував ситуацію в Керченській протоці, під час якої були поранені українські моряки.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Нам не подобається, що відбувається", - заявив він.

Трамп зазначив, що сподівається на поліпшення ситуації.

Також Знай.uа повідомляв, що за проведення президентських виборів 31 березня 2019 проголосували 298 народних депутатів.