Суд у Сімферополі заарештував першого з українських моряків Володимира Варімезу на 2 місяці.

Провини затриманий не визнав.

Згодом у мережі оприлюднили кадри із залу суду в Сімферополі, де обирають запобіжний захід українському моряку Юрію Будзило.

За попередніми даними, 27 листопада суді Сімферополя оберуть запобіжний захід тільки для рядового складу затриманих українських моряків, а для офіцерів – 28 листопада.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дивіться: Атака в Азовському морі: суд над українцем, захопленим ФСБ

Адвокат Юрія Будзила заявляє, що підзахисний "не може сховатися або знищити докази".

Як відомо, тільки нещодавно з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков уточнив, що глава Кремля після нападу російських прикордонників на українські кораблі знаходиться у постійному контакті з російськими спецслужбами.

Однак поки що особисто президент Росії не коментував те, що відбувається і на даний момент не збирається це обговорювати з Порошенком і Трампом. У той же час в МЗС Росії вже опублікували офіційну заяву з відкритими звинуваченнями і гучними погрозами на адресу України.

Нагадаємо, спливло ім'я виконавця злочину Путіна у Азовському морі. Як повідомляв "Знай.ua", "Міноборони" призначає українцям фейкові побачення у військкоматі. Також "Знай.ua", кримчани засипали мережу запізнілим каяттям після атаки в Азовському морі.