У ЗМІ просочилася інформація про імовірних нападників на українські судна у Азовському морі, які були нахабно взяті штурмом у неділю, 25 листопада.

Про це повідомляє сайт "Миротворець".

У повідомленні сказано,що військовослужбовець ВМС України Дмитро Трібушин після анексії виїхав до Одеси, але відразу повернувся до Криму, де присягнув російським окупантам.

Крим
Крим

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як виявилося, одним з членів екіпажу прикордонно-сторожового корабля ФСБ РФ "Смарагд", який 25 листопада стріляв в український військовий катер "Бердянськ" в Чорному морі, виявився зрадник з числа колишніх військовослужбовців ВМС України.

За даними розслідувачів, на фото нижче - нібито хтось Дмитро Трібушін з Джанкоя, 1991 року народження, який в 2013 році закінчив севастопольську Академію ВМС ім. Нахімова, після чого служив в бухті Балаклава на прикордонному катері.

"У 2014 році після нападу російських загарбників на Україну вийшов в Одесу, однак відразу ж повернувся до Криму і присягнув російським окупантам. Тепер він плаває на кораблі ФСБ" Смарагд "і розстрілює наших моряків", - сказано в повідомленні.

Яку саме посаду на ПСКР "Смарагд займає Трібушин і яка його роль в інциденті близько Керченської протоки, не уточнюється.

У соцмережах немає користувача під таким ім'ям, однак на автомобільному сайті Drive2.ru є користувач "Дмитро Трібушин" з Севастополя 1991 року народження.

Варто нагадати, що 20 березня 2014 року в Севастополі відбувся перехід АВМС ім. Нахімова під контроль окупантів. Під час церемонії загарбників, коли над навчальним закладом підняли російський прапор, група курсантів заспівала гімн України.

Пізніше до Одеси переїхали 103 курсанта, 50 офіцерів і командування академії. Частина з них продовжила навчання і роботу в місцевій військовій академії, а деякі потім отримали призначення на катери, в тому числі на ті, які були захоплені Росією в інциденті 25 листопада.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Раніше Знай.uа писав про те, що українцям пояснили, як воєнний стан може вплинути на їх побут.

Також Знай.uа повідомляв, що з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.