З'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.

Цю інформацію повідомляє ТСН.

В офіційних джерелах говориться про 23 затриманих (Росія заявляє про 24 моряків), у представленому переліку 18 прізвищ.

Уточнюється, що не всі полонені моряки були членами екіпажу, деякі особи були на бортах додатково.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, глава країни-окупанта Володимир Путін вперше прокоментував агресію в Азовському морі, де у неділю, 25 листопада, були взяті штурмом українські судна. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на російські джерела.

У повідомленні сказано, що російського голову Володимира Путіна оперативно інформують про ситуації в Азовському морі і Керченській протоці, однак поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенком і Дональдом Трампом.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков уточнив, що глава Кремля після нападу російських прикордонників на українські кораблі знаходиться в постійному контакті з російськими спецслужбами.

Також портал раніше повідомляв, на засіданні Ради національної безпеки і оборони президент Петро Порошенка оголосив про підготовку до запровадження в Україні військового положення. Причиною тому стала агресія РФ в Азовському морі, 25 листопада. Відповідний законопроект передали на розгляд парламентаріїв. Верховна Рада приймає остаточне рішення.

Введення військового положення, за словами глави держави, не означає відкритої війни. Це режим, який запроваджується в Україні або на окремій території. Секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував ввести ПП на 60 днів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у РФ підтвердили атаку військових кораблів ВСУ в Азовському морі.

Також "Знай.uа" писав про те, що три українські кораблі захопили після штурму.