Боягузливий Кремль не готовий відповісти за свій цинічний вчинок в Азовському морі. Влаштували провокацію самі росіяни, проте уряд країни-агресора раптом виявилвся "не в темі" і "в білому пальто". Прес-секретар президента Росії Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ця "небезпечна ситуація вимагає особливого розгляду", і тепер МЗС РФ нібито готує розгорнуту заяву

"Готується розгорнута заяву МЗС РФ. Йдеться про дуже небезпечну провокацію, тому вона вимагає особливої уваги і особливого розгляду. Питання сьогодні розглядатиметься в Радбезі ООН з ініціативи Росії", – сказав Пєсков.

Нагадаємо, у відповідь на агресію Росії в Харкові підпалили генеральне консульство РФ. Через паркан кидали фаєри, палили покришки, в результаті на території відомства спалахнула пожежа, передає "Знай.uа".

У Харкові українці прийшли під генеральне консульство країни-агресора Росії на акцію протесту проти того, що ворог робить у Керченській протоці. Біля консульства посилили охорону. Про це стало відомо з повідомлень у місцевій пресі. Протестувальники вимагають негайного розриву дипломатичних зв'язків з Росією. Також люди принесли під генконсульство покришки і встановили намет "Національного консульства". Навколо будинку зібралися кілька десятків поліцейських і нацгвардійців.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Україні заговорили про "відверте військовое протистояння" в Азовському морі.

Після провокації прикордонних кораблів РФ в Азовському морі Україні необхідно привести в бойову готовність додаткові сили.

"У цій ситуації з української сторони замість політичних заяв були б більш доцільні активні дії. Це вихід у море двох броньованих катерів, які дислокуються в Бердянську та морського буксиру "Корець", приведення в готовність сил, в тому числі і сил авіації, до можливих подальших дій у разі ескалації цього конфлікту" - Сергій Гайдук.

Нагадаємо, що Керченський Пролив, що з'єднує Чорне та Азовське моря, закрили для проходу цивільних суден. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як повідомляв "Знай.uа", бойовий флот НАТО увійшов у Чорне море і рухається до України.

Також "Знай.uа" писав, що військовий розкрив загрозливий сценарій в Азовському морі, але вихід є.

Тим часом Литва в особі президента країни Далі Грибаускайте визнала, що Путін веде агресивну і цинічну війну проти України і заявила, що країна готова допомогти Україні. Президент Литви також зазначила, що дії Росії грубо порушують всі міжнародні домовленості.