Жителі окупованого Росією Криму прокоментували агресію проти українських суден у Керченській протоці.

Про це пише Рoliteka.

Як виявилося, нахабна атака Росії на кораблі України в районі Керченської протоки була з тривогою сприйнята жителями Криму, вони бояться, що це може призвести до негативних наслідків.

Про це на своїй сторінці в Twitter написала блогер RoksolanaToday&Крим.

Зокрема, вона опублікувала коментарі мешканки Сімферополя, яка визнала відкриту агресію російських військових проти ВМС ЗСУ, заявивши що “відразу видно, що мета мосту – явно не Цивільне постачання“.

“У Криму не пишаються пАбедою. Досить тривожно – у нас все вже все зрозуміли. Чекають мінімум санкцій. А максимум…зітхнути з полегшенням нарешті", – написала блогер.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Верховна Рада
Верховна Рада

Голосування щодо доленосного для України законопроекту пройшло в понеділок, 26 листопада. За його підсумками Рада вирішила підтримати пропозицію президента.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Однак воєнний стан вводиться не на всій території України.

Під час виступу у Верховній Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував ввести воєнний стан лише в окремих областях.

В Україні в 10 областях вводять воєнний стан
В Україні в 10 областях вводять воєнний стан

Йдеться про території, розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Раніше Знай.uа писав про те, що з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.

Також Знай.uа повідомляв, що оприлюднено основні міфи про військове становище, яким не варто вірити.