У понеділок, 26 листопада, голова Міністерства закордонних справ Канади Христя Фріланд зробила важливу заяву про захист України від агресії Російської Федерації у майбутньому. Про це пише Politeka.

"Канада завжди разом з Україною буде виступати проти спроб обмежити її право на самовизначення, у тому числі Росією, і буде захищати народ України, її суверенітет і територіальну цілісність", — заявила Фріланд.

Христя Фріланд

Також міністр нагадала, що Росія вже намагалася зламати українців під час Голодомору.

"Спроба знищити український дух провалилася. Сьогодні і завжди ми будемо пам'ятати цю жахливу сторінку в історії людства і будемо вшановувати пам'ять жертв", — зазначила міністр.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто уточнити, що Канада стала другою країною в світі після України, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році. З того часу там на офіційному рівні відзначається День пам'яті жертв Голодомору.

Раніше повідомлялося, що звістка про захоплення українських кораблів і атаку з боку РФ у Керченській протоці не на жарт змусила задуматися весь цивілізований світ. Реакція партнерів України не змусила на себе довго чекати.

Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання щодо ситуації навколо атаки російський кораблів українського флоту в Керченській протоці. Про скликання цього екстреного засідання 25 листопада звернулася Україна з формулюванням "у зв'язку з військовою агресією Росії в Чорному і Азовському морях".

Нагадаємо, що Профільний комітет Ради одноголосно підтримав введення військового положення в Україні. Також учасники екстреного засідання закликали закрити ряд "сепаратистських" телеканалів і спікерів.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України Петро Порошенко поставив Росії ультиматум: терміново звільнити всіх українських моряків, захоплених у полон в Азовському морі.

Також портал Знай.uа писав, що Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.