Стала відома доля членів екіпажу захоплених російськими окупантами у Керченській протоці українських суден.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення українського омбудсмена Людмили Денисової у Facebook.

За словами чиновниці, загрози життю українським морякам, які утримуються в Керчі - немає.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дії Росії наразі кваліфікуються як акт агресії і порушують норми Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. Так за словами Денисової, Російська Федерація продовжує свідомо порушувати норми міжнародного права.

Крім того, вона повідомила, що українські моряки незаконно перебувають на території РФ.

"Тільки переговорила з Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Тетяною Москалькова. Вона повідомила, що за інформацією, поширеною Центром громадських зв'язків ФСБ РФ, українські моряки знаходяться на території Росії. За словами Москалькової, вона направила всі необхідні запити до державних органів РФ, щоб з'ясувати, скільки громадян України зараз містяться, в якому вони фізичному стані і необхідна їм медична допомога ", - сказано в повідомленні.

Денисова додала, що наразі йде активна підготовка офіційних запитів до влади РФ про отримання офіційної інформації про кількість затриманих громадян України, їх стан та місцезнаходження. Також, вона вимагає надати українським військовослужбовцям всю необхідну медичну допомогу.

"Тільки що отримала інформацію від Москалькової - моряки знаходяться в місті Керч у Прикордонному управлінні, а саме 20 осіб. Зараз з ними спілкується слідчий РФ. Троє поранених моряків знаходяться в Першій Керченської лікарні - їм надано медичну допомогу. загрози життю немає. На моє запитання, яке їх стан Москалькова зазначила, що "їх стан не оцінюється як важкий", - повідомила Денисова.

У свою чергу представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин заявив, що кількох українських моряків могли перевезти в Москву. Також за його словами, РФ не визнає, що поранення отримали шестеро українців.

"Шість поранених, вони визнають лише трьох поранених. З інших джерел нам відомо, що осколкові поранення, їхній стан стабільний. Кількох поранених перевезли в Москву", - підсумував Бабин.

Нагадаємо, російські спецслужби утримують в керченській лікарні поранених в результаті атаки на три українські кораблі та подальшого їх захоплення.

Раніше Знай.uа писав про те, що після агресії РФ в Азовському морі, над водами Чорного моря з'явився літак-розвідник США.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство інфраструктури України розраховує на введення нових санкцій з боку країн Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки.