Верховна Рада 26 листопада ухвалила рішення РНБО, підкріплене указом президента стосовно запровадження воєнного стану з 9:00 28 листопада 2018 року. Проголосували 276 народних обранців.

Практично одностайно кнопки "за" натиснули нардепи з "Блоку Петра Порошенко", "Народного фронту", "Об'єднання" Самопоміч "і" Радикальної партії Олега Ляшка ".

Червону кнопку натиснули 21 депутат від "Опозиційного блоку" і 8 позафракційних.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні: поіменне голосування:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Йдеться про області, розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області. Президент заявляв, що воєнний стан запровадять з 9 години 28 листопада.

Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня. Водночас, в указі, оприлюдненому на сайті Верховної Ради, йдеться, що воєнний стан вводиться із 14 години 26 листопада.

Дивіться: воєнний стан діятиме в кількох областях України

Нагадаємо, у деяких областях України запровадили воєнний стан.Як повідомляв "Знай.ua", Бабченко вивів на поверхню секрети воєнного стану. Також "Знай.ua", Трамп прокоментував ситуацію в Азовському морі.