Офіційна газета Компартії Китаю назвала засновника величезної компанії Alibaba в числі 100 чоловік, які сприяли Політиці реформ і відкритості країни.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що подібний реліз від офіційного видання китайської компартії означає, що найбагатша людина Китаю Джек Ма, статки якого оцінюють у 35,8 млрд доларів, виявився членом Компартії.

Серед основних досягнення магната називається створення системи інтернет-платежів, логістичної системи, хмарного сервісу Alibaba Cloud, а також Світовий електронної торгової платформи (Electronic World Trade Platform (eWTP).

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Під його керівництвом, Alibaba увійшла в десятку світових компаній за ринковою вартістю (капіталізація Alibaba Group - близько $ 400 млрд), роблячи Китай провідним гравцем в галузі e-commerce, хмарних сервісів і онлайн-фінансів".

Крім того відомо, що Ма входить до числав 100 людей, яких партія вважає видатними.

Серед них є і другий за розміром стану бізнесмен Китаю - засновник інтернет-компанії Tencent Ма Хуатен. Засновник найбільшого китайського пошуковика Baidu Робін Лі також в списку. При цьому газета особливо вказує, що Ма Хуатен і Робін Лі - безпартійні. Повністю список планується оприлюднити 30 листопада.

З публікації неясно, коли Ма вступив до Комуністичної партії. Як зазначає CNBC, згадка Ма, як члена КПК відбувається на тлі зусиль офіційного Пекіна змусити приватний бізнес діяти відповідно до цінностей Компартії.

Уже зараз відомо, що Джек Ма покине пост глави Alibaba Group у вересні 2019 року. При цьому він залишиться в раді директорів компанії і продовжить стежити за її управлінням.

Разом з тим варто відзначити, що в Радбезі ООН пройшли дебати на тему нібито "порушення російських кордонів" з боку України після атаки РФ на українські кораблі, 25 листопада в районі Керченської протоки. Під час дебатів три країни яскраво продемонстрували свою позицію стосовно підтримки Росії. Це Китай, Болівія і Казахстан .

У той же час, 8 країн, зокрема Німеччина, Великобританія, Франція, Польща, Нідерланди, Швеція, Бельгія та Італія виступили після засідання зі спільною заявою, закликавши до стриманості та деескалації. А також заявили, що підтримують Україну у прагненні відновити територіальну цілісність та мир на своїй території.

Російська Федерація в ООН спробувала звинуватити нас у провокаціях, нібито українські судна порушили кордони. Крім того, РФ звинуватила Україну у провокуванні конфлікту "у координації з США ЄС".

Однак Радбез ООН своїм голосуванням заблокував пропозицію Росії по Керченській протоці.

Нагадаємо, США посадять Путіна та Порошенка за один стіл.

Як повідомляв "Знай.ua", США попередили світ про небезпеку.

Також "Знай.ua" писав, що адреси клієнтів Amazon випадково злили в мережу.

Джек Ма про майбутнє