У Сполучених Штатах Америки рішуче засудили агресивні дії Російської Федерації по відношенню до ВМС України в Керченській протоці.

Про це стало відомо завдяки інформації з заяви держсекретаря США Майка Помпео, яку опубліковано на офіційному сайті Держдепу.

держсекретар США Майк Помпео
держсекретар США Майк Помпео

Майк Помпео заявив про те, що дана ситуація являє собою "небезпечну ескалацію і порушення міжнародного права".

"Сполучені Штати засуджують ці агресивні дії Росії. Ми закликаємо РФ повернути Україні кораблі та звільнити затриманих членів екіпажу, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води. Ми закликаємо обидві сторони проявляти стриманість і дотримуватися міжнародних зобов'язань та договорів. Ми закликаємо президентів Порошенко і Путіна безпосередньо брати участь у врегулюванні цієї ситуації. У зв'язку з цим ми знову підтверджуємо нашу підтримку формату "нормандської четвірки", – йдеться у заяві.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Також наголошується, що США не визнають анексію українського Криму Росією.

Варто нагадати, що обіцяне киянам метро Виноградар таки побудують, але роботу не довірили українським фахівцям, і навіть не китайцям, як у випадку з Троєщиною. Візьметься за цей проект російський бізнесмен – тендер на 6 мільярдів гривень виграв Сергій Кияшко.

Поки невідомо, як в умовах воєнного стану, напередодні анонсованого владою, а також ескалації конфлікту, дозволили представнику країни-агресора зводити стратегічно важливий об'єкт в столиці.

Нанадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не має що протиставити Росії у випадку серйозного військового конфлікту у морі. Це показала атака в Керченській протоці 25 листопада. Під час конфлікту на морі 25 листопада Україна втратила артилерійські катери (проекту "Гюрза") "Нікополь" і "Бердянськ", а ще буксир "Яни Капу".

Катери, які були захоплені, досить невеликі і не мають високої вогневої мощі. В екіпажі цих кораблів було всього кілька людей. А буксир "Яни Капу" і зовсім не є ударним кораблем.

Нагадаємо, вони вибрали Путіна: хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Як повідомляв Знай.uа Путін по голівці не погладить: Царьов сп'яну облив брудом свого господаря.

Знай.uа писав, Росія визнала свою поразку на Донбасі.