Представники «Національного Корпусу» оприлюднили відеоролик, в якому показали закордонні маєтки президента України Петра Порошенка та одного з організаторів корупційної схеми в «Укроборонпромі». Виявилося, що розкішний будинок президента в Іспанії знаходиться буквально поруч із сімейною садибою нині звільненого з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Про це повідомляється на каналі політичної партії «Національний Корпус» в Youtube.

Активісти розповіли, що обидві оселі – Петра Порошенка і Олега Гладковського – знаходяться на півдні Іспанії, в невеликому містечку Аталая-Ісдабе. Садиби розташовані в елітному районі, де вартість нерухомості вважається однією з найдорожчих не тільки в Іспанії, а й на території всієї Європи.

Біля закордонного будинку президента, загальна площа якого майже 1254 квадратних метри, активісти провели акцію протесту. Зокрема, на паркані садиби вони розмістили плакати з написами «Грабують» та «Будь відповідальним. Дотримай слова» (Be responsible. Keep your word). Також представники «Національного Корпусу» намалювали на асфальті навпроти маєтку зображення свині та залишили напис «Мародер».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

А от наблизитися до сімейної садиби Гладковських активістам не вдалося, адже вона знаходиться на території, що постійно охороняється. Спроба передати Олегу Гладковському іграшкове порося через охоронця також виявилася безуспішною. Після недовгої словесної перепалки з вартовими елітної нерухомості представників «Національного Корпусу» змусили піти.

Коментуючи опублікований відеоролик, у «Національному Корпусі» зазначили, що провели таку акцію протесту, щоб показати звичайним людям, як розкошують українські чиновники та президент Петро Порошенко, поки на Сході країни триває війна.

«Нехай усі українці побачать, на що витрачаються украдені з оборонки гроші: на розбудову заморських володінь. Порошенко збудував собі двоповерхову віллу на 1254 квадратних метри з басейном, а біля неї – ще 26 соток землі. Непогано вам живеться, Петре Олексійовичу», – заявили представники політичної партії.

Після оприлюднення відеозапису в «Національному Корпусі» пообіцяли, що це не остання така акція протесту і що фігурантам корупційного скандалу в «Укроборонпромі» не вдасться сховатися від справедливого покарання ні в Україні, ні за кордоном.

Нагадаємо, що про маєток Петра Порошенка в Іспанії, біля якого напередодні активісти «Національного Корпусу» провели свою акцію, раніше повідомляли і журналісти програми «Гроші». За їхньою інформацією, цей елітний об’єкт нерухомості президент довго намагався приховати та не вносив його до своєї декларації.