Володимир Зеленський отримав «контрольний пакет» довіри українців. Про це заявив політолог Микита Потураєв, коментуючи результати свіжого соціологічного дослідження від групи «Рейтинг», які засвідчили абсолютне лідерство Зеленського у президентських перегонах.

«Цифри підтверджують, що Зеленський – президент більшості українців. За нього готові віддати голоси 73% виборців, які прийдуть на дільниці 21 квітня, і 52% усіх опитаних українців. Про жоден поділ України, як стверджують прихильники Петра Порошенка, не йдеться», – уточнив експерт.

Потураєв підкреслив, що у пріоритеті Зеленського питання, які об'єднують країну: зростання економіки, подолання бідності, боротьба з корупцією. У штабі Порошенка акценти інші: мова, церква тощо.

«Насправді, ці питання розділяють країну. Нас намагаються змусити вирішувати, хто більший патріот, вказують, якою мовою говорити. І в цьому сенсі команда Порошенка з нібито патріотичною риторикою демонструє повну ідентичність з кампанією Віктора Януковича у 2004 році», – пояснив політолог.

При цьому він упевнений, що спроби розділити країну абсолютно штучні. «Візьмімо НАТО та євроінтеграцію. Це питання для себе Україна вирішила ще на Майдані. Або тема мови. На вибори пішло нове покоління – люди, які закінчили українські школи, вони знають українську, нею користуються. Вони або просто говорять українською, або білінгви. Для цих виборців узагалі такої проблеми, як мова, не існує», – зазначив Микита Потураєв.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, він підкреслив, що в кампанії Порошенка був зроблений акцент на залякуванні, що не подобається людям.

«Люди й так у невротичному стані через війну, а їх спробували взагалі загнати в психоз. Особливо це помітно в соціальних мережах. Прихильники Порошенка дуже агресивні. І це все дуже недобре для країни. При всій риториці, що Росія чекає дестабілізації, команда Порошенка тільки нею і займалася. Коли найближче коло Порошенка заявляє, що ніколи не визнає Зеленського, виводитиме людей на вулицю, позбавлятиме Зеленського в парламенті повноважень, – це небезпечна гра. Цього й чекає Росія», – сказав політолог.

До того ж він вважає таку тактику абсолютно свідомою. «Це свідоме застосування чорних маніпулятивних технологій. Стара еліта відчула запах смаженого. Вони розуміють, що Зеленський справді може привести нове покоління політиків і що це має підтримку українців», – підсумував Потураєв.